summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/nummer4/birkevin/_index.qmd
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'nummer4/birkevin/_index.qmd')
-rw-r--r--nummer4/birkevin/_index.qmd10
1 files changed, 7 insertions, 3 deletions
diff --git a/nummer4/birkevin/_index.qmd b/nummer4/birkevin/_index.qmd
index 35500c6..59d8d51 100644
--- a/nummer4/birkevin/_index.qmd
+++ b/nummer4/birkevin/_index.qmd
@@ -32,6 +32,7 @@ Hvidvine: Weingut Hirschhof, Rheinhessen
Rosé & rødvine: Weingut Halter, Neckarsulm/Würrtemberg
![Foto: Claus Jørgensen](hvidvin.jpeg)
+
![Foto: Claus Jørgensen](roedvin.jpeg)
Vinene sælges i caféens åbningsperiode maj-september
@@ -68,7 +69,8 @@ Råvaren
Marts/april
: Aftapning. 30-40 af birketræerne i skoven med en diameter på mindst 20 cm tappes. De største træer kan give over fem liter på en dag.
-![Saften tappes i det tidlige forår. Foto: Claus Jørgensen](claus.jpeg)
+![Saften tappes i det tidlige forår.
+Foto: Claus Jørgensen](claus.jpeg)
Opbevaring
: Da saften skal bruges eller fryses indenfor tre dage, fryser Claus ofte portionerne i sine store frysere, indtil han har mindst 150 liter.
@@ -79,7 +81,8 @@ Produktion
Aftapning
: Inden aftapningen smager Claus og hans samarbejdspartner Bjarne Thougaard fra Vinperlen i Gislinge løbende på vinen, indtil den har præcis den smag, Claus foretrækker. Herefter stoppes gæringen, og vinen hældes på flasker og proppes.
-![Aftapning efter cirka et halvt års lagring. Foto: Claus Jørgensen](aftapning.jpeg)
+![Aftapning efter cirka et halvt års lagring.
+Foto: Claus Jørgensen](aftapning.jpeg)
Tidligere årgange var sødere og kunne betegnes som dessertvin,
hvorimod 2023-24 årgangen er mere syrlig.
@@ -88,7 +91,8 @@ I 2025 vil der blive lavet begge udgaver.
Samlet lagringstid
: Cirka seks måneder.
-![Nu kan den færdige vin nydes i de helt rigtige omgivelser. Foto: Claus Jørgensen](birkevin.jpeg)
+![Nu kan den færdige vin nydes i de helt rigtige omgivelser.
+Foto: Claus Jørgensen](birkevin.jpeg)
### Birkebobler