summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/nummer4/birkevin/_index.qmd
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'nummer4/birkevin/_index.qmd')
-rw-r--r--nummer4/birkevin/_index.qmd10
1 files changed, 5 insertions, 5 deletions
diff --git a/nummer4/birkevin/_index.qmd b/nummer4/birkevin/_index.qmd
index 59d8d51..83a9dac 100644
--- a/nummer4/birkevin/_index.qmd
+++ b/nummer4/birkevin/_index.qmd
@@ -31,9 +31,9 @@ Hvidvine: Weingut Hirschhof, Rheinhessen
Rosé & rødvine: Weingut Halter, Neckarsulm/Würrtemberg
-![Foto: Claus Jørgensen](hvidvin.jpeg)
+![*Fotograf: Claus Jørgensen.*](hvidvin.jpeg)
-![Foto: Claus Jørgensen](roedvin.jpeg)
+![*Fotograf: Claus Jørgensen.*](roedvin.jpeg)
Vinene sælges i caféens åbningsperiode maj-september
samt hele året til afhentning på bestilling via telefon eller sms.
@@ -70,7 +70,7 @@ Marts/april
: Aftapning. 30-40 af birketræerne i skoven med en diameter på mindst 20 cm tappes. De største træer kan give over fem liter på en dag.
![Saften tappes i det tidlige forår.
-Foto: Claus Jørgensen](claus.jpeg)
+*Fotograf: Claus Jørgensen.*](claus.jpeg)
Opbevaring
: Da saften skal bruges eller fryses indenfor tre dage, fryser Claus ofte portionerne i sine store frysere, indtil han har mindst 150 liter.
@@ -82,7 +82,7 @@ Aftapning
: Inden aftapningen smager Claus og hans samarbejdspartner Bjarne Thougaard fra Vinperlen i Gislinge løbende på vinen, indtil den har præcis den smag, Claus foretrækker. Herefter stoppes gæringen, og vinen hældes på flasker og proppes.
![Aftapning efter cirka et halvt års lagring.
-Foto: Claus Jørgensen](aftapning.jpeg)
+*Fotograf: Claus Jørgensen.*](aftapning.jpeg)
Tidligere årgange var sødere og kunne betegnes som dessertvin,
hvorimod 2023-24 årgangen er mere syrlig.
@@ -92,7 +92,7 @@ Samlet lagringstid
: Cirka seks måneder.
![Nu kan den færdige vin nydes i de helt rigtige omgivelser.
-Foto: Claus Jørgensen](birkevin.jpeg)
+*Fotograf: Claus Jørgensen.*](birkevin.jpeg)
### Birkebobler