diff options
author | Siri Reiter <siri@hysbald.jones.dk> | 2007-11-13 01:49:09 +0100 |
---|---|---|
committer | Siri Reiter <siri@hysbald.jones.dk> | 2007-11-13 01:49:09 +0100 |
commit | 5a0ca71c0d8c9bc88b449a01bcd88ccfa2cc4c6a (patch) | |
tree | a85db4b86a053d82765b384dfd2dc29aa0b1f3e1 /cyklus.mdwn | |
parent | 0596a915a097abe095c90003e2cb8ee186296f9d (diff) | |
parent | 225a0151c7460bf04fd8b5912adfb67489081c04 (diff) |
Merge branch 'master' of bsg@coreander:/srv/git/source.blanksoegaard.dk/bsg_content
Diffstat (limited to 'cyklus.mdwn')
-rw-r--r-- | cyklus.mdwn | 13 |
1 files changed, 13 insertions, 0 deletions
diff --git a/cyklus.mdwn b/cyklus.mdwn new file mode 100644 index 0000000..288cc05 --- /dev/null +++ b/cyklus.mdwn @@ -0,0 +1,13 @@ +[[meta title="Årets gang"]] + +# Årets gang +Efterår er brunsttid på Blanksøgaard. Udvalgte avlsvæddere sørger for, at der fem måneder senere, typisk i april, kommer lam til verden. + +Det økologiske lammekød stammer fra krydsninger mellem de bedste racer: Gotlandsk Pelsfår, Texel, Suffolk og Charolais. Her i Norden har vi i årtusinder kendt og værdsat Gotlandsk Pelsfår. De har som husdyr udgjort kernen i utallige fårebesætninger. + +Nyfødte lam får modermælk de første tre, fire måneder, men allerede efter få uger begynder lammene langsomt at æde det økologiske kløvergræs. + +Efter en god, lang sommer i det fri kan lammene slagtes. De største af dem er slagteklare efter fem måneder. Blanksøgaard Lam leveres derfor som hovedregel i perioden fra oktober til påske, men vi arbejder på at fremavle nye racekombinationer, hvor brunsten indfinder sig lidt tidligere end tilfældet er i dag. + + + |