summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/cyklus.mdwn
diff options
context:
space:
mode:
authorSiri Reiter <siri@hysbald.jones.dk>2007-11-13 01:49:09 +0100
committerSiri Reiter <siri@hysbald.jones.dk>2007-11-13 01:49:09 +0100
commit5a0ca71c0d8c9bc88b449a01bcd88ccfa2cc4c6a (patch)
treea85db4b86a053d82765b384dfd2dc29aa0b1f3e1 /cyklus.mdwn
parent0596a915a097abe095c90003e2cb8ee186296f9d (diff)
parent225a0151c7460bf04fd8b5912adfb67489081c04 (diff)
Merge branch 'master' of bsg@coreander:/srv/git/source.blanksoegaard.dk/bsg_content
Diffstat (limited to 'cyklus.mdwn')
-rw-r--r--cyklus.mdwn13
1 files changed, 13 insertions, 0 deletions
diff --git a/cyklus.mdwn b/cyklus.mdwn
new file mode 100644
index 0000000..288cc05
--- /dev/null
+++ b/cyklus.mdwn
@@ -0,0 +1,13 @@
+[[meta title="Årets gang"]]
+
+# Årets gang
+Efterår er brunsttid på Blanksøgaard. Udvalgte avlsvæddere sørger for, at der fem måneder senere, typisk i april, kommer lam til verden.
+
+Det økologiske lammekød stammer fra krydsninger mellem de bedste racer: Gotlandsk Pelsfår, Texel, Suffolk og Charolais. Her i Norden har vi i årtusinder kendt og værdsat Gotlandsk Pelsfår. De har som husdyr udgjort kernen i utallige fårebesætninger.
+
+Nyfødte lam får modermælk de første tre, fire måneder, men allerede efter få uger begynder lammene langsomt at æde det økologiske kløvergræs.
+
+Efter en god, lang sommer i det fri kan lammene slagtes. De største af dem er slagteklare efter fem måneder. Blanksøgaard Lam leveres derfor som hovedregel i perioden fra oktober til påske, men vi arbejder på at fremavle nye racekombinationer, hvor brunsten indfinder sig lidt tidligere end tilfældet er i dag.
+
+
+