summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/bibliotek
diff options
context:
space:
mode:
authorhttp://birgitm.myopenid.com/ <http://birgitm.myopenid.com/@web>2013-04-22 17:06:28 +0200
committerSiri Reiter website <sirireiter@mail.bitbase.dk>2013-04-22 17:06:28 +0200
commit77c5f0e1672c8de6b9954694395ef4596e175f9d (patch)
treeca22b3f8c97554da6fa68915c0e0cdd5c3a957a2 /bibliotek
parent84d8ed591b01c079a8a16a6d5a16ec9e4e474122 (diff)
Oprettet en side + skrevet om at skrive Positiv Dagbog
Diffstat (limited to 'bibliotek')
-rw-r--r--bibliotek/positiv_dagbog.mdwn53
1 files changed, 41 insertions, 12 deletions
diff --git a/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn b/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn
index ad732691..cf5be57e 100644
--- a/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn
+++ b/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn
@@ -36,16 +36,16 @@ Det gjorde jeg.
Og, jeg fik det godt.
-Og, du kan gøre det samme. Alt skrive noget positivt som du selv har oplevet i en særlig bog eller på et særligt sted, indtil du inde i dig, mærker den stille gode følelse af "at have det godt" og at kunne det, du gerne vil.
+Og, du kan gøre det samme. Alt skrive noget positivt, som du selv har oplevet, i en særlig bog eller på et særligt sted, indtil du inde i dig, mærker den stille gode følelse af "at have det godt" og at kunne det, du gerne vil.
*Kan jeg bare skrive når jeg oplever noget virkelig positivt* ?
Det kan du godt, men så virker det ikke som metode.
Hvis du vil anvende det, at skrive Positiv Dagbog, for at få det godt, bedre eller endnu bedre, så skal du skrive *hver dag*.
-Kunsten er at skrive. Det er vigtige *at* du skriver, end hvad du skriver.
+Kunsten er at skrive. Det er vigtigere *at* du skriver, end hvad du skriver.
-Det er ikke en konkurrence. Pointen er, at selve det, at du har lagt mærke til noget der er positivt OG at du skriver det ned - forstærker din evne til at 'se' det der er positivt, hvilket kan give mig en (endnu) bedre livskvalitet.
+Det er ikke en konkurrence. Pointen er, at selve det, at du har lagt mærke til noget der er positivt, OG at du skriver det ned - forstærker din evne til at *se* det der er positivt, hvilket kan give dig en (endnu) bedre livskvalitet.
Og, god livskvalitet er godt. Er min erfaring.
@@ -54,7 +54,7 @@ Og, god livskvalitet er godt. Er min erfaring.
Så kan du fortsætte straks det er muligt.
-Jeg har fulgtes med mange mennesker som har skrevet Positiv Dagbog, og nogle har valgt at have det, at skrive Positiv Dagbog, som en ting, de gør på et bestemt tidspunkt. Lidt ligesom mange af os børster tænder morgen og aften, så vælger nogle at skrive i deres Positive Dagbog inden de går i seng. Andre har den med sig, så de kan skrive i den straks de oplever det første (og måske næste og næste) positive.
+Jeg har fulgtes med andre, der har skrevet Positiv Dagbog, og nogle har valgt at have det at skrive Positiv Dagbog, som en ting, de gør på et bestemt tidspunkt. Lidt ligesom mange af os børster tænder morgen og aften, så vælger nogle at skrive i deres Positive Dagbog inden de går i seng. Andre har den med sig, så de kan skrive i den straks de oplever det første (og måske næste og næste) positive.
Vi er alle forskellige. Find din måde.
@@ -63,9 +63,9 @@ Vi er alle forskellige. Find din måde.
Som skrevet tidligere er det meget sandsynligt at du får det godt, bedre eller endnu bedre ved at skrive Positiv Dagbog.
-For nogle enkelte kan deres livserfaringer medføre at de har opgivet alt håb om at et godt liv er muligt for dem - eller - de har erfaringer med at efter noget godt følger noget dårligt - og, derfor tør de ikke opleve noget godt.
+For enkelte kan livserfaringer medføre at de har opgivet alt håb om at et godt liv er muligt for dem - eller - de har erfaringer med at efter noget godt følger noget dårligt - og, derfor tør de ikke opleve noget godt.
-Men, også det er der råd for. Hvis det er dine livsomstændigheder tilbyder jeg dig at deltage i workshoppen: Tankevending i Praksis, hvor vi sammen kan finde det første mulige skridt for dig. Det kan f.eks. være at formulere og bruge Positive Selvbekræftelser.
+Men, også det er der råd for. Hvis det er dine livsomstændigheder, tilbyder jeg dig at deltage i workshoppen: *Tankevending i Praksis*, hvor vi sammen kan finde det første mulige skridt for dig. Det kan f.eks. være at formulere og bruge Positive Selvbekræftelser.
*Hvad er Positive Selvbekræftelser* ?
@@ -76,17 +76,16 @@ Derfor er det klogt, at tænke noget, som vi ønsker - positivt - skal bekræfte
For at anvende Positive Selvbekræftelser, som et redskab til personlig- eller faglig udvikling, må vi øge vores opmærksomhed samt få øje på de tanker vi tænker. Nogle gange kan vi, ved at være opmærksomme, finde ud af, *at* vi tænker de samme tanker igen og igen, i situationer, der ligner hinanden. Sådanne gentagne tanker kan også kaldes for tankemønstre.
-Negative tankemønstre kan ændres til positive tankemønstre ved at anvende Positive Selvbekræftelser. Læs mere om Positive Selvbekræftelser her .....
-...Hvordan virker Po.S.
-
-...Hvordan gør jeg helt konkret med Po.S.
+Negative tankemønstre kan ændres til positive tankemønstre ved at anvende Positive Selvbekræftelser. Læs mere om Positive Selvbekræftelser her .....
+...Hvordan virker Po.S.
+...Hvordan gør jeg helt konkret med Po.S.
*Hvis jeg er bange for at ha' det godt, hvad kan jeg gøre* ?
-Hvis du ikke tør skrive Positiv Dagbog fordi du er bange for at ha' det godt, kan du - hvis du er nysgerrig efter at finde ud af *om* det også kan være noget for dig lave Positive Selvbekræftelser.
+Hvis du ikke tør skrive Positiv Dagbog, fordi du er bange for at ha' det godt, kan du - hvis du er nysgerrig efter at finde ud af *om* det også kan være noget for dig lave Positive Selvbekræftelser.
-Da vi alle er forskellige kan jeg ikke vide hvilken Positiv Selvbekræftelse der er den rigtige for dig, men her er nogle forslag:
+Da vi alle er forskellige kan jeg ikke vide hvilken Positiv Selvbekræftelse der er den rigtige for dig netop nu, men her er nogle forslag:
* Jeg vil gerne skrive Positiv Dagbog
* Jeg vil gerne skrive Positiv Dagbog - engang
@@ -100,6 +99,36 @@ Da vi alle er forskellige kan jeg ikke vide hvilken Positiv Selvbekræftelse der
* Jeg skriver Positiv Dagbog en gang
* Jeg køber en pæn notesbog, så jeg er klar, hvis jeg får lyst til at skrive Positiv Dagbog
+Målet med at anvende Positive Selvbekræftelser er, at "det vi siger (skriver eller tænker) til os selv" skal blive til vores virkelighed. Altså: Sandt.
+
+Hvis du f.eks. bruger den Positive Selvbekræftelse:
+
+*Jeg skriver Positiv Dagbog hver dag* - så bekræfter den sig selv - positivt, NÅR du "ser dig selv" skrive en positiv oplevelse i din Positive Dagbog.
+
+Enkelt.
+
+
+*Hvor længe skal jeg skrive Positiv Dagbog* ?
+
+Når du skriver Positiv Dagbog for første gang, så skal du skrive HVER DAG i minimum 3 måneder. Måske mere.
+
+Du skal blive véd med at skrive HVER DAG indtil du "inde i dig selv" eller som jeg ynder at sige "inde under huden" *mærker* at du er rolig og klar.
+
+Det der skete for mig dengang jeg var cirka 29 år var, at jeg "så let som at knipse med fingrene" kunne vende negativt til positivt.
+
+F.eks.:
+
+* Ja, det regner, men heldigvis er jeg på vej hjem
+* Ja, det regner, men heldigvis har jeg en paraply
+* Ja, jeg har få penge, men heldigvis har jeg mad i mit køleskab
+* Ja, livsomstændighederne *er* svære ligenu, men jeg trækker dog vejret
+* At trække vejret, altså at ånde ind og ud, er et tegn på *at* jeg stadig lever
+
+og mange, mange flere.
+
+Hvis du vil ha' forslag til "det modsatte positive" for dig og dine nuværende livsomstændigheder, så skriv dem på min google+ side eller på siden Tankevending på Facebook. Alternativt find min e-mailadresse på www.birgitmaanestraale.dk og skriv til mig på den.
+
+