summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn
diff options
context:
space:
mode:
authorhttp://birgitm.myopenid.com/ <http://birgitm.myopenid.com/@web>2013-06-18 08:36:18 +0200
committerSiri Reiter website <sirireiter@mail.bitbase.dk>2013-06-18 08:36:18 +0200
commit01f6441b23e4cb82ddbfecc66ef2dfca401e0d1e (patch)
treeeafbbe649c1046a1916499f33e2448787d8838e1 /bibliotek/positiv_dagbog.mdwn
parent3844885e83e1ead3dd8d64ef7c330ee1921dec7d (diff)
Diffstat (limited to 'bibliotek/positiv_dagbog.mdwn')
-rw-r--r--bibliotek/positiv_dagbog.mdwn18
1 files changed, 16 insertions, 2 deletions
diff --git a/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn b/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn
index e80abcd7..e37c3135 100644
--- a/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn
+++ b/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn
@@ -33,9 +33,23 @@ Du skal skrive Positiv Dagbog for at få det godt, bedre eller endnu bedre.
*At skrive Positiv Dagbog* er, som at have en bankkonto, hvor du - hver dag - (= ofte) 'sætter ind' således, at 'du har', når du har brug for det.
I alle menneskers liv sker der noget, som gør, at vi bliver kede af det, vrede, irriterede, sørgmodige.
-Nogle gange overvælder disse ydre påvirkninger os, med det til følge, at vi i lang tid bliver i en eller flere af disse følelsesmæssige stemninger. Når vi i et stykke tid har befundet os i en såkaldt negativ stemning, er det sværere for os at leve et glædesfyldt og tilfredsstillende liv. Vi kan miste troen på os selv, på andre, på muligheder og på at livet kan bringe os det, vi gerne vil.
+Nogle gange overvælder disse ydre påvirkninger os, med det til følge, at vi i (for) lang tid bliver i en eller flere af disse følelsesmæssige stemninger. Når vi i et stykke tid har befundet os i en såkaldt negativ stemning, er det sværere for os at leve et glædesfyldt og tilfredsstillende liv. Vi kan miste troen på os selv, på andre, på muligheder og på at livet kan bringe os det, vi gerne vil.
-For at hjælpe os selv, både når vi befinder os i de såkaldt negative omstændigheder eller følelser, og når vi
+For at hjælpe os selv, både når vi befinder os i de såkaldt negative omstændigheder eller følelser, og når vi allerede har det godt, og (bare) ønsker os et endnu bedre liv eller at udvikle en færdighed til det næste niveau, så er *at Skrive Positiv Dagbog* et redskab til, langsomt men sikkert, at styrke os indefra. Styrke troen på at vi kan og at det vi gerne vil, er muligt.
+
+Med baggrund i mine egne erfaringer, er den bedste måde at forklare, hvad der sker, at, ved at skrive Positiv Dagbog, så er det somom, at jeg, stille og roligt, fyldes op indefra. Somom hele mig, alle mine celler, er fyldt med vitaminer. Somom jeg har noget i mig og med mig, som en ressource, der ikke er til diskussion. Hverken med mig selv eller med andre. Det ER et faktum, AT jeg har set den solopgang, det smil, den blomt, det rene køkkenbord eller, at jeg har pudset mine sko, fundet en mønt på gaden eller, at jeg blev indbudt til en fest, eller, at jeg så et godt tilbud i supermarkedet, eller, at et andet menneske var venligt mod mig, eller, at jeg nød at lytte til fuglenes lyd, eller børnenes leg.
+Alle disse faktiske, af mig oplevede, glædesfyldte eller positive øjeblikke, skrevet i min Positive Dagbog, er, som et forrråd, som jeg kan tage fra, hvis eller når jeg har brug for det.
+
+Når jeg f.eks.tvivler på at noget godt = det jeg drømmer om, nogensinde vil blive virkeligt, og, ved at tvivle, flytter mit fokus fra det jeg gerne vil..., og derfor bliver f.eks. bekymret eller modløs..., så kan det, at flytte mit fokus på det positive jeg HAR oplevet, bringe mig på mit rette spor igen.
+
+*Det, jeg søger at beskrive, om 'hvordan det virker' er nemmere at forstå, ved at prøve det selv.*
+
+
+#Sådan gør du, helt enkeltl:
+
+Tidligere har jeg skrevet, at du selv må bestemme om du skriver i en rigtig notesbog, i din kalender, på din computer eller i din telefon, men for nemheds skyld: Lad os forestille os, at du skriver i en notesbog.
+
+Så: Sådan gør du:
##*Hvad får jeg ud af at skrive Positiv Dagbog* ?