summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/nummer4/vinskuret
diff options
context:
space:
mode:
authorJonas Smedegaard <dr@jones.dk>2024-12-08 12:33:05 +0100
committerJonas Smedegaard <dr@jones.dk>2024-12-08 12:33:05 +0100
commit930836253cf4c72dcb58b6b7ae06e543084aee4d (patch)
tree24b44668326c3d9423f83736ce25e7578cbb8970 /nummer4/vinskuret
parent34786f9ecb5b533adfdafa7604310057307422a4 (diff)
tighten whitespace, using semantic newlines
Diffstat (limited to 'nummer4/vinskuret')
-rw-r--r--nummer4/vinskuret/index.qmd78
1 files changed, 59 insertions, 19 deletions
diff --git a/nummer4/vinskuret/index.qmd b/nummer4/vinskuret/index.qmd
index f2c32e1..2519baf 100644
--- a/nummer4/vinskuret/index.qmd
+++ b/nummer4/vinskuret/index.qmd
@@ -1,34 +1,74 @@
Vinskuret
-Hvad gør man, når man har en masse gode vine i en restaurant, der er lukket om vinteren? Når det er dyrt og uhensigtsmæssigt at opbevare vinene i et rum, der skal opvarmes kun for at holde vinen frostfri? Man ombygger da et skur på helårsmatriklen til Vinskuret!
-
-Det fandt Sofie og Mikael Sanderhage Båth, som har bestyret Orø Strandcamping siden 2021, ud af var den bedste løsning på vinteropbevaringen af de mange økologiske vine, de sælger i Restaurant Matildas på campingpladsen. Og så var det jo nærliggende at give Orøs beboere og gæster en mulighed for at købe vinene i vinterperioden. Derfor åbnede de i december 2023 Vinskuret på Brøndevej 29.
-
-Vinene er lette og elegante økologiske vine, primært fra Europa. De udvælges hos danske importører af Mikael og Sofie, hvis yndlingsvinområder er områderne Jura, Loire og Bourgogne. Det er Mikael, der primært står for udvælgelsen, da han har 16 års erfaring som bl.a. sommelier på københavnerrestauranten Geranium. Her startede han som elev og nåede at blive restaurantchef, inden han blev udnævnt som chef sommelier i restauranten. Geranium har siden 2016 haft tre stjerner i Michelinguiden.
-
-Sofie har altid vidst, at hun skulle arbejde i hotel og restaurationsbranchen. Hun har både været i kokke- og tjenerlære inden hun som 22-årig blev restaurantchef i København. Hun nåede også at været receptions- og bookingmanager på Helenekilde Badehotel, inden turen gik til Orø.
-
-Parret holder meget af at give kunderne personlig vejledning. Sofie er god til at huske folks ansigter, mens Mikael husker deres yndlingsvine. Derfor vender mange tilbage, når de fx skal holde en fest, så Mikael med sin store erfaring som sommelier kan vejlede dem om vine, der passer til menuen.
-
-Sofie og Mikael holder også meget af at lave vinsmagninger. Både på bestilling, og når de holder åbent hus i Vinskuret. Ved åbent hus stilles skiltet ud ved vejen.
-
-Vinskuret tilbyder p.t. omkring 200 dejlige vine, som alle er personligt udvalgt af parret. Man er altid velkommen til at sende en sms med en forespørgsel, hvis man har lyst til eller brug for en god flaske eller seks.
+Hvad gør man, når man har en masse gode vine i en restaurant,
+der er lukket om vinteren?
+Når det er dyrt og uhensigtsmæssigt at opbevare vinene i et rum,
+der skal opvarmes kun for at holde vinen frostfri?
+Man ombygger da et skur på helårsmatriklen til Vinskuret!
+
+Det fandt Sofie og Mikael Sanderhage Båth,
+som har bestyret Orø Strandcamping siden 2021,
+ud af var den bedste løsning på vinteropbevaringen
+af de mange økologiske vine,
+de sælger i Restaurant Matildas på campingpladsen.
+Og så var det jo nærliggende at give Orøs beboere og gæster
+en mulighed for at købe vinene i vinterperioden.
+Derfor åbnede de i december 2023 Vinskuret på Brøndevej 29.
+
+Vinene er lette og elegante økologiske vine, primært fra Europa.
+De udvælges hos danske importører af Mikael og Sofie,
+hvis yndlingsvinområder er områderne Jura, Loire og Bourgogne.
+Det er Mikael, der primært står for udvælgelsen,
+da han har 16 års erfaring
+som bl.a. sommelier på københavnerrestauranten Geranium.
+Her startede han som elev og nåede at blive restaurantchef,
+inden han blev udnævnt som chef sommelier i restauranten.
+Geranium har siden 2016 haft tre stjerner i Michelinguiden.
+
+Sofie har altid vidst,
+at hun skulle arbejde i hotel og restaurationsbranchen.
+Hun har både været i kokke- og tjenerlære
+inden hun som 22-årig blev restaurantchef i København.
+Hun nåede også at været receptions- og bookingmanager på Helenekilde Badehotel,
+inden turen gik til Orø.
+
+Parret holder meget af at give kunderne personlig vejledning.
+Sofie er god til at huske folks ansigter,
+mens Mikael husker deres yndlingsvine.
+Derfor vender mange tilbage, når de fx skal holde en fest,
+så Mikael med sin store erfaring som sommelier kan vejlede dem
+om vine, der passer til menuen.
+
+Sofie og Mikael holder også meget af at lave vinsmagninger.
+Både på bestilling, og når de holder åbent hus i Vinskuret.
+Ved åbent hus stilles skiltet ud ved vejen.
+
+Vinskuret tilbyder p.t. omkring 200 dejlige vine,
+som alle er personligt udvalgt af parret.
+Man er altid velkommen til at sende en sms med en forespørgsel,
+hvis man har lyst til eller brug for en god flaske eller seks.
(Infoboks)
Kontakt og services:
-Instagram: vinskuret_oroe
+Instagram:
+vinskuret_oroe
-Mobil: 2334 3458
+Mobil:
+2334 3458
-Åbent hus: Se efter skiltet uden for Brøndevej 29.
+Åbent hus:
+Se efter skiltet uden for Brøndevej 29.
-Åbent hus i december: Den 14., 18. og 29. december.
+Åbent hus i december:
+Den 14., 18. og 29. december.
-Vin til fester og events: Mikael kan vejlede ift. de bedste vine ud fra festens menukort
+Vin til fester og events:
+Mikael kan vejlede ift. de bedste vine ud fra festens menukort
-Vinsmagninger: På faste datoer og på forespørgsel.
+Vinsmagninger:
+På faste datoer og på forespørgsel.
Mangler du en vin her og nu: Send en sms og forespørg.