summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/vin.mdwn
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'vin.mdwn')
-rw-r--r--vin.mdwn111
1 files changed, 111 insertions, 0 deletions
diff --git a/vin.mdwn b/vin.mdwn
new file mode 100644
index 0000000..b1b4f4e
--- /dev/null
+++ b/vin.mdwn
@@ -0,0 +1,111 @@
+# Langdalgaard - Vinkort
+
+> Vi elsker vin og vil gerne dele vinglæden med jer,
+> derfor har vi udsøgte vine til venlige priser!
+
+1. GRÜNER VELTLINER 2016, DOMÆNE GOBELSBURG, Kamptal, Østrig
+ : flaske 170 kr.
+ : glas 45 kr.
+
+ Typisk Donau Grüner Veltliner
+med herlig friskhed og peber-agtigt krydderi.
+Lavet på 100 % Grüner Veltliner - vinificeret og lagret på stål.
+Duft af mandler, hvid peber og hvide blomster -
+frisk og ligetil smag,
+men med intensitet nok til at være en fremragende madvin.
+Læs mere: <https://www.bichel.dk/producenten/schloss-gobelsburg-kamptal>
+
+
+1. RIESLING 2016, DOMÆNE GOBELSBURG, Kamptal, Østrig
+ : flaske 180 kr.
+
+ Lavet på 100 % Riesling fra marker i Kamptal.
+Vinificeret og lagret på stål.
+Herlig frisk næse med florale og grønne frugtnoter -
+æbleblomster, grønne æbler og lime.
+Smagen er frisk, fast, ren og elegant.
+Læs mere: <https://www.bichel.dk/producenten/schloss-gobelsburg-kamptal>
+
+1. SILVANER TROCKEN GUTSWEIN 2015, RAINER SAUER, Franken, Tyskland
+ : flaske 180 kr.
+
+ Klassisk Silvaner.
+Ren, læskende og meget velsmagende
+med elementer af kvæde, pære og citrus.
+Mineralsk og forfriskende.
+Hvor Silvaner i fx Alsace ofte giver lidt ligegyldige vine,
+så kan de i Franken i Tyskland give nogle helt fantastiske vine,
+men en renhed og mineralitet, som er helt uforlignelig.
+Dejlig også som kold terrassevin på en varm dag...
+Læs mere: <https://www.bichel.dk/producenten/rainer-sauer-franken>
+
+1. UNLITRO 2016, AMPELEIA, Maremma, Toscana, Italien - HUSETS VIN
+ : flaske 210 kr.
+ : glas 45 kr.
+
+ Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet.
+Dyrket biodynamisk (certificeret øko)
+og vinificeret så naturligt som muligt.
+Lagret på cement og flasket.
+Super charmerende vin
+med aroma af kirsebær, mynte og en smule sort peber.
+Saftig og let, læskende og letdrikkelig vin -
+burgundisk i sin lethed og renhed med fin syre og fine tanniner.
+Læs mere: <https://www.bichel.dk/producenten/ampeleia-maremma>
+
+1. BARBERA D'ALBA 2015, SCARZELLO, Barolo, Piemonte, Italien
+ : flaske 180 kr.
+
+ 100% Barbera fra marker omkring Barolo.
+Herlig sødmefuld næse med modne mørke bær og en anelse flødekaramel.
+Fyldig, blød og afrundet smag
+med moden sødmefuld og en god lang finish.
+Læs mere: <https://www.bichel.dk/producenten/scarzello-barolo>
+
+1. GALETS ROUGE 2015, MOURGUES DU GRES, Rhone, Frankrig
+ : flaske 170 kr.
+
+ Overvejende lavet på Syrah
+og blandet med Grenache, Mourvedre og Carignan.
+Vinificeret på cement for at bevare mest muligt af den friske frugt.
+Duft af mørke bær, lakrids og krydderurter.
+Mellemfyldig smag med god saftighed,
+fin syre og en pæn eftersmag.
+Læs: <https://www.bichel.dk/producenten/mourgues-du-gres-costieres-de-nimes>
+
+1. Solaris-Riesel 2014, Todbjerg Vingård ved Aarhus, Danmark
+ : 0,5 l flaske 240 kr.
+
+ Guldmedalje og bedste hvidvin ved "International Food Contest 2015".
+Riesel har Riesling som modervin
+og Solaris er en blanding af Riesling og Pinot Gris/Grauburgunder kloner.
+I næsen er der både æble, pære og hyldeblomst.
+Man smager både den stringente syre fra Rieslingen
+og lidt fedme, hvid peber og sødme fra Grauburgunder.
+En læskende og herlig frisk vin.
+Læs mere: <https://www.todbjergvingård.dk/>
+
+1. Rose 2016, Todbjerg Vingård ved Aarhus, Danmark
+ : 0,5 l flaske 180 kr.
+
+ Danmarks bedste Rosé i 2014.
+Vinen fra 2016 er mindst lige så charmerende.
+Den er primært lavet på Rondo druer.
+Eksotiske frugter, melon
+og med tanken om marcipanbunden fra de bedste flødeboller
+samtidig med friskhed og en mild syre.
+Sommerens mildhed og glæde smiler frem i denne vin.
+
+1. Essentia, Æbleisvin, Todbjerg Vingård ved Aarhus, Danmark
+ : 0,375 l flaske 420 kr.
+ : 2cl glas 35 kr.
+
+ Æblemost (fire sorter) fra Kirstineborg ved Hjortshøj bliver frosset ned
+og ved optøning bliver kun essensen - det første der smelter - brugt.
+Deraf navnet.
+Siden bliver det lavet til æblevin.
+Denne yderst koncentrerede og meget smagsfulde æbleisvin
+fylder helt fantastisk munden med oplevelsen af det ypperste af æbler.
+En sand nydelse.
+Produceres i meget små mængder.
+Læs mere: <https://www.todbjergvingård.dk/>