diff options
Diffstat (limited to 'vin.mdwn')
-rw-r--r-- | vin.mdwn | 111 |
1 files changed, 111 insertions, 0 deletions
diff --git a/vin.mdwn b/vin.mdwn new file mode 100644 index 0000000..b1b4f4e --- /dev/null +++ b/vin.mdwn @@ -0,0 +1,111 @@ +# Langdalgaard - Vinkort + +> Vi elsker vin og vil gerne dele vinglæden med jer, +> derfor har vi udsøgte vine til venlige priser! + +1. GRÜNER VELTLINER 2016, DOMÆNE GOBELSBURG, Kamptal, Østrig + : flaske 170 kr. + : glas 45 kr. + + Typisk Donau Grüner Veltliner +med herlig friskhed og peber-agtigt krydderi. +Lavet på 100 % Grüner Veltliner - vinificeret og lagret på stål. +Duft af mandler, hvid peber og hvide blomster - +frisk og ligetil smag, +men med intensitet nok til at være en fremragende madvin. +Læs mere: <https://www.bichel.dk/producenten/schloss-gobelsburg-kamptal> + + +1. RIESLING 2016, DOMÆNE GOBELSBURG, Kamptal, Østrig + : flaske 180 kr. + + Lavet på 100 % Riesling fra marker i Kamptal. +Vinificeret og lagret på stål. +Herlig frisk næse med florale og grønne frugtnoter - +æbleblomster, grønne æbler og lime. +Smagen er frisk, fast, ren og elegant. +Læs mere: <https://www.bichel.dk/producenten/schloss-gobelsburg-kamptal> + +1. SILVANER TROCKEN GUTSWEIN 2015, RAINER SAUER, Franken, Tyskland + : flaske 180 kr. + + Klassisk Silvaner. +Ren, læskende og meget velsmagende +med elementer af kvæde, pære og citrus. +Mineralsk og forfriskende. +Hvor Silvaner i fx Alsace ofte giver lidt ligegyldige vine, +så kan de i Franken i Tyskland give nogle helt fantastiske vine, +men en renhed og mineralitet, som er helt uforlignelig. +Dejlig også som kold terrassevin på en varm dag... +Læs mere: <https://www.bichel.dk/producenten/rainer-sauer-franken> + +1. UNLITRO 2016, AMPELEIA, Maremma, Toscana, Italien - HUSETS VIN + : flaske 210 kr. + : glas 45 kr. + + Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet. +Dyrket biodynamisk (certificeret øko) +og vinificeret så naturligt som muligt. +Lagret på cement og flasket. +Super charmerende vin +med aroma af kirsebær, mynte og en smule sort peber. +Saftig og let, læskende og letdrikkelig vin - +burgundisk i sin lethed og renhed med fin syre og fine tanniner. +Læs mere: <https://www.bichel.dk/producenten/ampeleia-maremma> + +1. BARBERA D'ALBA 2015, SCARZELLO, Barolo, Piemonte, Italien + : flaske 180 kr. + + 100% Barbera fra marker omkring Barolo. +Herlig sødmefuld næse med modne mørke bær og en anelse flødekaramel. +Fyldig, blød og afrundet smag +med moden sødmefuld og en god lang finish. +Læs mere: <https://www.bichel.dk/producenten/scarzello-barolo> + +1. GALETS ROUGE 2015, MOURGUES DU GRES, Rhone, Frankrig + : flaske 170 kr. + + Overvejende lavet på Syrah +og blandet med Grenache, Mourvedre og Carignan. +Vinificeret på cement for at bevare mest muligt af den friske frugt. +Duft af mørke bær, lakrids og krydderurter. +Mellemfyldig smag med god saftighed, +fin syre og en pæn eftersmag. +Læs: <https://www.bichel.dk/producenten/mourgues-du-gres-costieres-de-nimes> + +1. Solaris-Riesel 2014, Todbjerg Vingård ved Aarhus, Danmark + : 0,5 l flaske 240 kr. + + Guldmedalje og bedste hvidvin ved "International Food Contest 2015". +Riesel har Riesling som modervin +og Solaris er en blanding af Riesling og Pinot Gris/Grauburgunder kloner. +I næsen er der både æble, pære og hyldeblomst. +Man smager både den stringente syre fra Rieslingen +og lidt fedme, hvid peber og sødme fra Grauburgunder. +En læskende og herlig frisk vin. +Læs mere: <https://www.todbjergvingård.dk/> + +1. Rose 2016, Todbjerg Vingård ved Aarhus, Danmark + : 0,5 l flaske 180 kr. + + Danmarks bedste Rosé i 2014. +Vinen fra 2016 er mindst lige så charmerende. +Den er primært lavet på Rondo druer. +Eksotiske frugter, melon +og med tanken om marcipanbunden fra de bedste flødeboller +samtidig med friskhed og en mild syre. +Sommerens mildhed og glæde smiler frem i denne vin. + +1. Essentia, Æbleisvin, Todbjerg Vingård ved Aarhus, Danmark + : 0,375 l flaske 420 kr. + : 2cl glas 35 kr. + + Æblemost (fire sorter) fra Kirstineborg ved Hjortshøj bliver frosset ned +og ved optøning bliver kun essensen - det første der smelter - brugt. +Deraf navnet. +Siden bliver det lavet til æblevin. +Denne yderst koncentrerede og meget smagsfulde æbleisvin +fylder helt fantastisk munden med oplevelsen af det ypperste af æbler. +En sand nydelse. +Produceres i meget små mængder. +Læs mere: <https://www.todbjergvingård.dk/> |