summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/aktiviteter.mdwn
blob: d0055e8a358719f2d05a8327a4d3c67797900208 (plain)

#Aktiviteter

Vi arbejder for at nedbringe affaldsmængden på Orø, og specifikt har vi fokus på direkte genbrug. Planlægningen foregår i åbne [[arbejdsgrupper|grupper]]. [[Vær med, tag kontakt|kontakt]].

Genskabet åbner på Næsbyvej 4

Lørdag d. 24. marts åbner [[Genskabet]]. Åbningstid denne dag kl. 11-15.
Her er genbrugsbutik, værksteder og aktiviteter for alle. På åbningsdagen er der frit klaver, kaffe og kage.

[[Læs mere om Genskabet her.|genskabet]]

Genbrugscontaineren

Foreningen Mejeriet passer en genbrugscontainer fra FORS A/S på Orø Genbrugsstation på Nørrestængevej. Her kan diverse genbrugseffekter købes, som borgerne vælger at donere i stedet for at kassere.
Indtægten bruges til foreningens aktiviteter.
Containerens åbningstid følger genbrugspladsens (dog kun lørdage): 9-13 i sommerhalvåret (april-oktober) og 10-12 i vinterhalvåret (nov-marts).

[[Vær med, bliv frivillig|frivillig]]

Upcycling-klub

Vær med i vores nørkle-klub og lav nye ting af gammelt. Her handler det mest om tekstiler. Vi mødes til Ø-samvær onsdage i lige uger kl. 17 i Elnebjergcenteret. Kom og vær med!

[[Vær med, bliv sponsor|sponsor]]

[[Hjælp med, tag kontakt|kontakt]]


##Tidligere aktiviteter

##Kræmmermarked Lørdag d. 21. oktober var vi med på Orø Kræmmermarked i Orøhallen.

Søndag d. 16. juli arrangerede vi et gratis foredrag om solvarme på Marlieses Gårdcafé ved Niels Lyck fra Varmt vand fra solen.

Lørdag d. 1. april var Mejeriet lokal arrangør for indsamling af affald i naturen i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende indsamling. Der blev i 2017 indsamlet 28 kg af 14 deltagere. Det gør vi til en tradition.