[[!meta title="Smørrebrødsruten"]]
[[!if test="included()" then="""
Smørrebrødet skabte sensation da det opstod i 1880’ernes blomstrende København.
Men bagom pynten findes lækkerier fra middelalderens marked, fra bondebryggers,
klosterkælder og krambod. Københavns historie og landets madtraditioner kommer
på bordet, mens vi vandrer gennem byen.
Turen foregår i Indre By. Mulige startsteder: Højbro Plads, Nyhavn, Rådhuspladsen. Turen kan varieres, og lægges i andre bydele også. Den serveres som "Smagsprøve",
"Uspecificeret" eller "Højt Belagt", alt efter appetit. Priser fra 3000 kr + 50 kr. pr. person.
[[Læs mere...|smorebrod]]
"""
else="""
[[!img sildemad.jpg class=deco]]
[[!img palaebar.jpg class=deco]]
[[!img herring_smoked.jpg class=deco]]
[[!img breadchoise.jpg class=deco]]
#Smørrebrødsruten
Der staar fire blomstrende Stykker Smørrebrød for mig.
Først spiser jeg et med Æg og Sild -
O Anelsen om Svovlbrinte og om Jodlugt fra Havets Tangskove!
Derpaa sætter jeg Tand i et ungt skært Stykke med Steg,
og her fordyber det Smagen, at jeg tier.
Rullepølsens Bouquet af Faar og af oliedryppende Maskiner, Væverier, udvider mit Velbefindende.
Osten knytter Stemningen af forraadnelse og rygende Elskov sammen i mit Hjærte.
(Johannes V. Jensen, Digte 1906)
Tre grundvarianter
...men vi gør alt for at efterkomme særlige ønsker fra vore kunder!
Smagsprøve
Turen gennem byen med smagsprøver undervejs. Kulturhistorie der smager efter mere.
Pris 3000 kr. + 50 kr. pr. deltager.
Uspecificeret
Undervejs på turen er der smagsprøver, og der indtages smørrebrød. To stykker
indkøbt, og et stykke på værtshus. 2 timer. Der afsluttes på café med kaffe og ostemad/wienerbrød.
Pris 3000 kr. + 100 kr. pr. deltager.
Højt Belagt
Vi indleder med sildesmagning på restaurant. På vej gennem byen præsenteres smagsprøver
og historier – til vi ender på en af byens klassiske smørrebrødsrestauranter.
Pris 3000 kr. + 250 kr. pr. deltager (inkluderer platte eller 2 stk smørrebrød og fx. øl).
"""]]
[[!tag ture special city]]
[[!meta date="2010-05-01"]]