summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/historieture.mdwn
blob: 3919647bc671626620266be553bfddac5c13910f (plain)

[[!img slotsholmsport.jpg class=deco]] [[!img hundtisser.jpg class=deco]] [[!img egopublikum.jpg class=deco]] [[!img frVfigur.jpg class=deco]]

Gå på opdagelse #Gennem byens historie

Byvandring.nu går i dybden med perioder i Københavns fortid. Vi går ind ad de små stræder, og får samtidens vidnesbyrd gennem beretninger, breve og digte.

##[[Barokke Skæbner|tours/barok]] Vi skal rundt i København i årtierne efter svenskernes storm på byen. Digterne hylder den enevældige monark, og anråber om Herrens nåde. Her er himmelsk harmoni og krasse kontraster. Vi skal fra Kongesæde til Fattighus, og fra prædikestolen og ned i rendestenen.

##[[Oplysning og Formørkelse|tours/oplysning]] Frederiksstadens er den oplyste enevældes by med byplan og paladser, og spor af overdådig handels rigdom. I Nyhavn og og bag de fine facader ser vi almindelige folks boliger. Undervejs møder vi den fordrukne Frederik 5, den sindssyge Christian 7 og hører om andre af den oplyste enevældes skyggesider.

##[[En Kongelig Affære|royalaffair]] København anno 1770 var scene for enevældig pragt – men også for rygter, intriger og ulovlig kærlighed. Mød den gale konge, den utro dronning, skamløse Støvlet-Katrine, og kom til konsultation hos doktor Struensee i Prinsens Palæ.

##Andre perioder? Vi kan fortælle fra hele historien. Har du et ønske til tur, tema og epoke, kontakt byvandring.nu

[[!meta title="Byvandring.nu - historiske ture or rundvisninger i det gamle København"]]