diff options
Diffstat (limited to 'vejviseren/cphstreetfood.mdwn')
-rw-r--r-- | vejviseren/cphstreetfood.mdwn | 41 |
1 files changed, 22 insertions, 19 deletions
diff --git a/vejviseren/cphstreetfood.mdwn b/vejviseren/cphstreetfood.mdwn index 3c2646ba..ea983011 100644 --- a/vejviseren/cphstreetfood.mdwn +++ b/vejviseren/cphstreetfood.mdwn @@ -6,7 +6,9 @@ Vi kigger indenfor i den hyggelige madhule på Papirøen, hvor tredive forskellige boder serverer alverdens retter. Få en forsmag på hvordan Copenhagen Street Food påvirker Københavns gastronomiske geografi. -[[Læs mere...|cphstreetfood]] +[[!img csf-overblik_roslef.jpg link=/vejviseren/cphstreetfood class=blog]] + +[[Læs mere...|/vejviseren/cphstreetfood]] """ else=""" @@ -26,9 +28,8 @@ og dekoreret på hver deres måde, og maden kan nydes i tvangfri fællesområder, med mange hyggelige rum og hjørner. Hver person i selskabet kan vælge sit favoritkøkken. -[[!img streetfoodentre.jpg size=500x caption="Indgangspartiet til hallen. -Koen i loftet er en slags maskot, og Copenhagen Street Food har udstedt -nogle 'Cow Dollars', som man kan betale mad med. Kort og kontanter kan også anvendes."]] +[[!img streetfoodentre.jpg class=solo caption="Indgangspartiet til hallen. +Koen i loftet er en slags maskot. Læs mere om nogle andre køer længere nede."]] Det individuelle udtryk i de fælles rammer hænger sammen med stedets grundtanke. ”Hvis du kan lide god mad, går du også op i design. @@ -37,7 +38,7 @@ Det siger Jesper Møller om stadeholderne. Jesper er idémanden bag Copenhagen Street Food, som så chancen for at udfordre Københavns gastronomiske geografi, da Papirøen blev åbnet for udnyttelse. -[[!img broer-og-holme/papiroe.jpg size=500x class=solo]] +[[!img thequay_02_majatinijensen.jpg class=solo caption="Foto: Maja Tini Jensen"]] ## Midlertidig magi @@ -59,7 +60,7 @@ Den oprindelige tanke med Copenhagen Street Food var et tilbud for erhvervskunde ”for det giver mening når man kigger på tallene” siger Jesper Møller, ”men der manglede et sted ved havnen, hvor Københavnerne kunne være Københavnere.” -[[!img streetfoodpizza.jpg size=500x class=solo]] +[[!img csf-overblik_roslef.jpg class=solo caption="Foto: Rene Rosted"]] Det er en god holdning, synes vi fra byvandring.nu. Pionererne på Papirøen er med til at trække hundredetusinder gæster over og tage øen i @@ -71,6 +72,8 @@ Blandt andet har Christianshavns Lokaludvalg anbefalet, at der bliver tænkt restauranter og madsteder ind i de fremtidige planer. Og Copenhagen Street Food er også parat i kraft af sin foreningsstruktur. +[[!img streetfoodbrasil.jpg caption="brasiliansk churrasco tilberedes." class=solo]] + ”Grunden til det er lavet som forening er, at om 4 år kan vi vise gode regnskabstal og god økonomi. Så er det mere sandsynligt at en bygherre vil tage os alvorligt.” Siger Jesper Møller, som også er restauratør på @@ -80,16 +83,17 @@ sans at få en vision som Copenhagen Street Food til at blive til virkelighed. – du ved det virker, hvis du forstår mennesker.” Men i øvrigt er opskriften simpel ifølge Jesper Møller: ”If you believe it will be a succes, it will be a succes”. -[[!img streetfoodbrasil.jpg size=500x caption="brasiliansk churrasco tilberedes." class=solo]] - I 2018 er det slut med Street Food i den form vi ser det i dag. (Så tag derud. Snart). Og de mange madboder skal ud af rugekassen. ”Min drøm er at skabe fremtidens restauratører – og hvis de kan få start hos mig, så er det OK.” Sådan siger Jesper Møller. +[[!img jesper_majatinijensen.jpg class=solo caption="Jesper Møller. Foto: Maja Tini Jensen"]] + +*Når du støtter Copenhagen Street Food, støtter du den ansvarlige avl af rød dansk malkerace på Thorshøjsgård. [[Læs mere om køerne, og den den prisværdige film om dem|http://copenhagenstreetfood.dk/thorshojgaard/]].* + ## Mere mad i byen -Derefter skal tiden vise, hvad der sker. Vil madboderne blive til restauranter? -Vil der opstå andre spise-haller rundt omkring i København, og vil nogle +Tiden fra 2018 skal vise, hvad der sker med gademaden i København. Vil madboderne blive til restauranter? Vil der opstå andre spise-haller rundt omkring i København, og vil nogle af boderne begynde at sælge på byens gader? Hos Byvandring.nu kan vi drømme om et mere mangfoldigt udbud af gademad i @@ -103,17 +107,16 @@ på spid og afrikansk kylling på menuen i Københavns gader og stræder. Men vi vil ikke lade vor egen smag styre her. Vi indkalder læsernes anmeldelser af gademad og god fast food til folk på farten. Send mindst 20 velskrevne linjer og gerne et billede. Så vil vi bringe en anmeldelse i -næste nummer af vejviseren, og belønne det med 5 cow dollars (værdi 125 kr.), -der kan bruges i alle boderne i Copenhagen Street Food på Papirøen. - -[[!img streetfoodharrysplace.jpg size=500x caption="Midt i denne fornyelse -skal vi også værdsætte det vi har. Harrys Place på Nordre Fasanvej har ikke -havneblik, men er en legendarisk pølsebod på kanten mellem Nørrebro og Nordvest." class=solo]] +næste nummer af vejviseren, og belønne det med et tilskud til en omgang mad et sted i byen (værdi 150 kr.). +[[Link til Copenhagen Street Food|http://copenhagenstreetfood.dk]] -[[!template id=note text="""tekst"""]] +[[!img streetfoodharrysplace.jpg class=solo caption="Midt i denne fornyelse +skal vi også værdsætte det vi har. Harrys Place på Nordre Fasanvej har ikke +havneblik, men er en legendarisk pølsebod på kanten mellem Nørrebro og Nordvest."]] """]] -[[!tag blog]] - +[[!tag blog vejviseren]] +[[!tag tip emne mad]] +[[!meta date="2015-01-21"]] |