summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/vejviseren/madogmarkedsdage.mdwn
diff options
context:
space:
mode:
authorhttps://www.google.com/accounts/o8/id?id=AItOawnDHAqtpGqONpXAXWdnqqWFjeWgcsojN3g <Paul@web>2015-03-26 20:03:41 +0100
committerbyvandring.nu website <bynu@mail.bitbase.dk>2015-03-26 20:03:41 +0100
commita02619b0dde6fcda7b04bc10d9606af0d07bb6ca (patch)
treeeddde84d0f22e716ebdb6c15f766a648cda498df /vejviseren/madogmarkedsdage.mdwn
parentf83574aa2aaaeecd46ddc52641a9c0b44d674bee (diff)
Diffstat (limited to 'vejviseren/madogmarkedsdage.mdwn')
-rw-r--r--vejviseren/madogmarkedsdage.mdwn6
1 files changed, 4 insertions, 2 deletions
diff --git a/vejviseren/madogmarkedsdage.mdwn b/vejviseren/madogmarkedsdage.mdwn
index c4e2ef13..7ad2340c 100644
--- a/vejviseren/madogmarkedsdage.mdwn
+++ b/vejviseren/madogmarkedsdage.mdwn
@@ -24,7 +24,7 @@ Markedet mønstrer 60 stande med et varieret udbud, fra slagtere og gårdbutikke
Det foregår på Flæsketorvet midt i den Hvide Kødby. Da denne blev åbnet i 1934, var den topmoderne i funktion og i arkitekturen med de meget rene linjer, der udstråler hygiejne og rationel drift. I de sidste ti år har slagternes bydel åbnet sig op med spændende barer, restauranter og gallerier, men der bliver stadig forarbejdet og distribueret fødevarer herfra.
-Al kødets gang.
+##Al kødets gang.
[[!img /img/kby_koedetsgang.jpg]]
@@ -40,7 +40,8 @@ Hvad der lå nord for den gamle jernbane, var det brogede og festlige Vesterbro,
[[!img /img/kby_graa_erik.jpg]]
-Byen voksede, kravene til hygiejne ligeså, og den hidtidige (gule) Kødby blev efterhånden forældet. Afløseren blev bygget til at holde længere. I 1934 blev den topmoderne hvide Kødby indviet af Thorvald Stauning. De hvide mure og blå kanter udstråler modernitet og effektivitet. Væggene vægge var beklædt med kakler, og der er rigeligt afløb, udluftning og dagslys. Derfor kan Kødbyen stadig bruges i dag, og er egnet til restauranter.
+##Den Hvide opstår, og den Gule bliver Brun.
+København voksede, kravene til hygiejne ligeså, og den hidtidige (gule) Kødby blev efterhånden forældet. Afløseren blev bygget til at holde længere. I 1934 blev den topmoderne hvide Kødby indviet af Thorvald Stauning. De hvide mure og blå kanter udstråler modernitet og effektivitet. Væggene vægge var beklædt med kakler, og der er rigeligt afløb, udluftning og dagslys. Derfor kan Kødbyen stadig bruges i dag, og er egnet til restauranter.
Kødbyen gik gennem en krise fra 1980’erne og frem, og mistede efterhånden sin centrale placering i distributionen. Vesterbro var på det tidspunkt i sine egne kriseår, og det påvirkede især den gamle Gule Kødby, var stærkt sodet til og nu blev den Brune Kødby. Der var hæleri omkring Fragt- og Taxacentralen, Halmtorvet var centrum for gadeprostitution, og narkohandelen florerede. Der har altid foregået lidt af hvert i området, men i den periode var det den slags som mest prægede kvarteret.
@@ -48,6 +49,7 @@ Kødbyen gik gennem en krise fra 1980’erne og frem, og mistede efterhånden si
Området omring Halmtorvet blev renoveret samtidig med Byfornyelsen på Vesterbroi 1990’erne. I 1996 blev Øksnehallen gjort til udstillings- og konferencebygning, og DGI-byen åbnede i 1999 på en del af Kødbyens område. Som området ændrede karakter blev den Hvide Kødby gradvist åbnet for alternative entreprenører, klubber og ny gastronomi.
+##Fremtiden mellem slagtehallerne
Slagternes og prangernes særlige og helt egen verden forsvinder, som vi andre rykker ind. Der bliver ikke længere spillet kort om store sedler i lokalet bag Tyren på facaden mod Flæsketorvet – Kødbyens vartegn. Her ligger nu den store fødevaregrossist INCOs bogholderi. Så man kan knibe en tåre over tidligere tider, der fordufter – og ellers nyde de muligheder, der åbnes i Kødbyen.
Det en stor udfordring i udviklingsplanen at butikslokalerne fortsat skal bruges til fødevarevirksomheder. Derfor er Kødbyen præget af specielle restauranter, smarte barer, specialforretninger med mad. Uddannelsesinstitutioner og kontorfællesskaber holder til på førstesalene. Her har man lempet på kravet om, at al aktivitet skulle være relateret til fødevarer. Det er også vigtigt at sikre liv i området. Kødbyens Mad & Marked er en del af den bevægelse om at området skal være i live og holde sig i takt med tiden.