summaryrefslogtreecommitdiff
diff options
context:
space:
mode:
authorhttps://www.google.com/accounts/o8/id?id=AItOawkvAQ2pGG272FFZHZbpuyAFEGhj3ph3p9I <Paul@web>2013-02-03 00:01:44 +0100
committerbyvandring.nu website <bynu@mail.bitbase.dk>2013-02-03 00:01:44 +0100
commitfc38eb80689756b17c36c46c68070648ad292be7 (patch)
treee27a406ed5a9ca23d01998be21f56b4dccc3215d
parent7a553349b62acb561b6a070015465060bf0226d4 (diff)
-rw-r--r--blog/theregoes.mdwn25
1 files changed, 11 insertions, 14 deletions
diff --git a/blog/theregoes.mdwn b/blog/theregoes.mdwn
index ed19c173..7ee9e1b4 100644
--- a/blog/theregoes.mdwn
+++ b/blog/theregoes.mdwn
@@ -1,14 +1,13 @@
-[[!meta title=Førhen og nu: Kødbyen på Vesterbro]]
+[[!meta title=Steder i bevægelse: Kødbyen på Vesterbro]]
[[!if test="included()" then="""
Her blev drukket fyraftensbajer ved middagstid efter blodet blev vasket af. I dag kan du drikke på smarte steder til langt ud på natten. Slagterne bidrog til bydelens bramfri ry, men I dag bliver kørt meget færre kroppe til opskæring i Kødbyen.
-[[!img tyren.jpg size=400x]]
-
+Her blev der drukket fyraftensbajer ved middagstid, efter blodet var vasket af hænderne. I dag kan du drikke cocktails på smarte steder til langt ud på natten og opleve en helt anden form for kødmarked. Slagterne bidrog slagterne til bydelens bramfri ry, men i dag er Kødbyen på andre veje.
+[[!img tyren.jpg size=400x]]
-((*teksten er eksempel på en fast katerogi i nyhedsbrevet. - men skal kategorien hedde "dengang og nu" eller "steder i bevægelse", eller "ak hvor forandret" jeg har fået at vide, at "there goes the neighborhood" er for indforstået."*))
[[Læs mere...|theregoes]]
@@ -17,20 +16,18 @@ else="""
###**Steder i bevægelse:**
#Kødbyen på Vesterbro
[[!img tyren.jpg size=400x]]
-Kødbyens knive var hvæsset før fanden fik sko på, og de store kroppe af dyr blev kørt ind i den årle morgen, og kødet til københavn blev skåret, pakket og sendt afsted. Efter den sidste pølsevogn var trillet ud op ad formiddagen, faldt der ro over de hvide bygninger. Der var stille om eftermiddagene når vi stod i kø til den "Hemmelige Irma" i den gamle Fjerkræhal, for at købe let ramponerede eller uddaterede varer til passende priser.
-Slagterne og Vesterbro har blandet blod siden Trommesalen åbnede i 1757, og de satte dres præg på området ved Halmtorvet. Der kom styr på sagerne da Øksnehallen og den Brune Kødby blev opført i 1904. En generation senere rev man Vestre Gasværk ned og byggede et hvidt og blat funkisanlæg, indviet i 1934 som Hvide Kødby. I dag er der kun 8 traditionelle grossister tilbage i Kødbyen, men her handles stadig kød- og Inco er et tilløbsstykke før helligdage. I dag findes restauranter, barer, creative og gastronomiske virksomheder bag de hvide vægge – men også et nøgternt sted for morgenmad i ægte Peking-stil.
-Det er lang tid siden der blev spillet om plovmænd i restaurant Tyren. Relieffet af Utzon-Frank er stadig stedets vartegn, og Kødbyen er stadig ved at finde sin nye form.
+Kødbyens knive var hvæsset før fanden fik sko på, og de store kroppe af dyr blev kørt ind i den årle morgen. Kødet til København blev skåret, pakket og ekspederet. Efter den sidste pølsevogn var trillet ud op ad formiddagen, faldt der ro over de hvide bygninger. Der var stille om eftermiddagene – dengang i 90’erne - når vi stod i kø til den "Hemmelige Irma" i den gamle Fjerkræhal, for at købe let ramponerede eller uddaterede varer til passende priser.
+Slagterne og Vesterbro har blandet blod siden Trommesalen åbnede i 1757, og de satte dres præg på området ved Halmtorvet. Der kom styr på sagerne med Øksnehallen og den Brune Kødby fra 1904. En generation senere rev man Vestre Gasværk ned og byggede et hvidt og blåt funkisanlæg, indviet i 1934 som Hvide Kødby. I dag er der kun 8 traditionelle grossister tilbage i Kødbyen, men her handles stadig kød- og Inco er et tilløbsstykke før helligdage. Der er flere findes restauranter, barer, kreative og gastronomiske virksomheder bag de hvide vægge.

+Kunst i Kødbyen: Der er en god håndfuld gallerier, fx [Galleri Bo Bjerggaard](http://www.bjerggaard.com) har indtil 2 marts en udstilling af Poul Gernes og af den tyske kunstner Cosima von Bonin, der har kæmpet for hans internationale berømmelse.
+Det er lang tid siden der blev spillet om plovmænd i restaurant Tyren. Relieffet af Utzon-Frank er stadig stedets vartegn, og Kødbyen er stadig ved at finde sin form.
-##Kødbyen i byvandring.nu:
-Det kan også være udgangspunkt eller slutsted for en cykeltur til Sydhavnen, Islands Brygge eller andre steder. I kanten af Kødbyen ligger nemlig [cykeludlejningen Baisikeli](http://cph-bike-rental.dk). Sådan hedder en cykel på Swahili - og hvert år sender firmaet sæsonens brugte cykler til Afrika som led i sit støtteprogram.
+Kødbyen som led i andre ture
+Det kan også være udgangspunkt eller slutsted for en cykeltur til Sydhavnen, Islands Brygge eller andre steder. I kanten af Kødbyen ligger nemlig [cykeludlejningen Baisikeli](http://cph-bike-rental.dk). Sådan hedder en cykel på Swahili - og hvert år sender firmaet sæsonens brugte cykler til Afrika som led i sit støtteprogram.
+[[Tag cyklen herfra til Sydhavnen og Bryggen|sydhavnen]]
+[[Flere ture på Vesterbro|vesterbro]]
-###Forklaring
-*"There goes the neighborhood"* - det er arbejdstitel på en fast kategori i nyhedsbrevet. Det dækker:
-* Steder uden for Indre By.
-* Steder der indgår i mine lokale ture
-* Steder der har ændret sig og gerne udfordrer fordommene om et kvarter.
"""]]