summaryrefslogtreecommitdiff
diff options
context:
space:
mode:
authorpaul <paul@web>2017-04-05 16:50:10 +0200
committerIkiWiki <ikiwiki.info>2017-04-05 16:50:10 +0200
commit94e5d66bbfcb41fd651d2d3a9c0d2af50eb800b3 (patch)
tree4809b5483a6390e1316102e2eaca0165d1573093
parent0d40fd7aab7d38a1a38b6259e74c0051bcfa0bbc (diff)
-rw-r--r--vejviseren/politikvandring_vbro.mdwn8
1 files changed, 4 insertions, 4 deletions
diff --git a/vejviseren/politikvandring_vbro.mdwn b/vejviseren/politikvandring_vbro.mdwn
index 58994cc9..3c9cb8cc 100644
--- a/vejviseren/politikvandring_vbro.mdwn
+++ b/vejviseren/politikvandring_vbro.mdwn
@@ -20,15 +20,15 @@ Politisk debat på gadeplan frem til Kommunalvalget.
Det var mødt 25 borgere op ved DGI-byen, hvor emnet især var udsigten til nyt byggeri på Posthusgrunden, hvor der er et omfattende forslag til byggeri til at erstatte bl.a. den gamle postterminal. Særligt Venstremanden så det som positivt at der kom arbejdspladser. Han var imod at stille for mange krav til at udvide de rekreative områder, så projektet blev urentabelt. Flere af vælgere på turen var meget kritiske over for et projekt med tæt byggeri, og ønskede mere udfarende politik. En deltager viste et alternativt forslag til bebyggelse af Posthusgrunde udarbejdet af en borgergruppe. Men en plan med mere park og mindre kvadratmeter bygninger ville ikke være attraktiv for investorerne mente Lütken fra Venstre.
-[[!img tietgensgade_polvandring.jpg size=400x]]
+[[!img tietgensgade_polvandring.jpg size=400x class=solo]]
Vandringen fortsatte til Kødbyen, hvor temaet var kultur og social rummelighed. Kandidaterne var enige om Kødbyens potentialer for kultur, men Thomas Warburg så gerne at de lokale beboere kom til at bruge stedet mere. Jens Christians Lütken kunne se muligheder i at få noget af Københavns natteliv til at foregår her, i stedet for i Indre By, hvor det belaster de lokale beboere. Men politikerne kan ikke bestemme hvor folk vil gå i byen, ud over at de kan fjerne bevillinger til værtshuse. Begge kandidater enige om indretningen af det nye fixerum H 17 på Halmtorvet var en god placering. Der skal være plads og faciliteter til de udsatte grupper, ellers medfører det flere problemer.
-##En bydel der er blevet ombejlet.
+##Hvad skal Vesterbro have til gengæld for sin ombejlethed?
De sociale problemer på Vesterbro står i et relief af et kvarter der er blevet mere og mere attraktivt siden byfornyelsen omkring årtusindskiftet, med stigende ejendomspriser og mere og mere lukkede gårdmiljøer. Derfor blev der snakket om indretning af fællesarealer, og hvordan nye skolebygninger også kunne indeholde faciliteter for borgerne generelt. En af det fælles udfordringer for Vesterbro er pladsmangel. Og når det også er et attraktivt sted at udvikle nye byggerier, så skal man være kreativ. Det var begge kandidater enige om. SF’eren mente også at man skulle kræve noget af udviklerne, men Venstremanden mente at man ikke skulle dræbe investeringslysten med for mange krav.
-[[!img borhtaarn_polvandring.jpg size=400x]]
+[[!img borhtaarn_polvandring.jpg size=400x class=solo]]
Ved et stop på Istedgade var der udsigt til Bohrs Tårn på Carlsberg, der nu er en markant profil for enden af Istedgade. Carlsbergbyen bliver bebygget tæt, og der er fx ikke planlagt skole eller fodboldbaner ind i udviklingen, og byggeriet bliver også en del tættere end det først så ud til.
@@ -37,7 +37,7 @@ Som det yderste stop rundede turen Slagtergårdene ved Enghavevej, som afventer
Den større uenighed gjaldt især landspolitiske holdninger, som kravet til at der skal være 25% almennyttige boliger i nybyggeri, og det økonomisk realistiske i det. Stemningen og tonen på turen var god og baseret på gensidig lytten. Men der var heller ikke en ordstyrer til at få konflikterne trukket skarpt op.
-[[!img saxoparkslut_polvandring.jpg size=400x]]
+[[!img saxoparkslut_polvandring.jpg size=400x class=solo]]
Undervejs på turen blev den gode politiske debat blev symboliseret ved et stop ved [[Stjerne Radio i Istedgade|/vejviseren/stjerneradio]]. Det var arnested for en del af den nationale (borgerlige) modstandsbevægelse, men genopbygningen har været støttet af 4. Maj initiativet der er har rødder i venstrefløjen. En af kandidaterne, Thomas Warburg, er aktiv i 4 Maj Initiativet bevægelse, og har også stået bag turen ”Vesterbro gør Modstand 1940-45”, som byvandring.nu har på programmet som en gang imellem udbydes som Åben Tur.