summaryrefslogtreecommitdiff
diff options
context:
space:
mode:
authorSiri Reiter <siri@jones.dk>2013-02-04 21:14:31 +0100
committerSiri Reiter <siri@jones.dk>2013-02-04 21:14:31 +0100
commit4d008670a6b982091ab28f4894a9853cde68c5b2 (patch)
tree5c548393e0f979e1680dfc7c2c20f8e4304e1f38
parentc250080b113660f66ca32bbd83b7a3160c87090f (diff)
Tect corrections.
-rw-r--r--vejviseren/2013/februar/koedbyen.mdwn62
1 files changed, 40 insertions, 22 deletions
diff --git a/vejviseren/2013/februar/koedbyen.mdwn b/vejviseren/2013/februar/koedbyen.mdwn
index b1f49adc..c61d05e6 100644
--- a/vejviseren/2013/februar/koedbyen.mdwn
+++ b/vejviseren/2013/februar/koedbyen.mdwn
@@ -1,43 +1,61 @@
-[[!meta title=Steder i bevægelse: Kødbyen på Vesterbro]]
+[[!meta title="Steder i bevægelse: Kødbyen på Vesterbro"]]
[[!if test="included()" then="""
-Her blev drukket fyraftensbajer ved middagstid efter blodet blev vasket af. I dag kan du drikke på smarte steder til langt ud på natten. Slagterne bidrog til bydelens bramfri ry, men I dag bliver kørt meget færre kroppe til opskæring i Kødbyen.
-
-Her blev der drukket fyraftensbajer ved middagstid, efter blodet var vasket af hænderne. I dag kan du drikke cocktails på smarte steder til langt ud på natten og opleve en helt anden form for kødmarked. Slagterne bidrog slagterne til bydelens bramfri ry, men i dag er Kødbyen på andre veje.
+Her blev der drukket fyraftensbajer ved middagstid, efter blodet var
+vasket af hænderne. I dag kan du drikke cocktails på smarte steder til
+langt ud på natten og opleve en helt anden form for kødmarked. Slagterne
+bidrog til bydelens bramfri ry, men i dag er Kødbyen på andre veje.
[[!img tyren.jpg size=400x]]
-
[[Læs mere...|koedbyen]]
"""
else="""
-###**Steder i bevægelse:**
-#Kødbyen på Vesterbro
-[[!img tyren.jpg size=400x]]
-Kødbyens knive var hvæsset før fanden fik sko på, og de store kroppe af dyr blev kørt ind i den årle morgen. Kødet til København blev skåret, pakket og ekspederet. Efter den sidste pølsevogn var trillet ud op ad formiddagen, faldt der ro over de hvide bygninger. Der var stille om eftermiddagene – dengang i 90’erne - når vi stod i kø til den "Hemmelige Irma" i den gamle Fjerkræhal, for at købe let ramponerede eller uddaterede varer til passende priser.
-
-
-Slagterne og Vesterbro har blandet blod siden Trommesalen åbnede i 1757, og de satte deres præg på området ved Halmtorvet. Der kom styr på sagerne med Øksnehallen og den Brune Kødby fra 1904. En generation senere rev man Vestre Gasværk ned og byggede et hvidt og blåt funkisanlæg, indviet i 1934 som Hvide Kødby. I dag er der kun 8 traditionelle grossister tilbage i Kødbyen, men her handles stadig kød- og Inco er et tilløbsstykke før helligdage. Der er flere findes restauranter, barer, kreative og gastronomiske virksomheder bag de hvide vægge.

-
-Kunst i Kødbyen: Der er en god håndfuld gallerier, fx [Galleri Bo Bjerggaard](http://www.bjerggaard.com) har indtil 2 marts en fælles udstilling af Poul Gernes og af den tyske kunstner Cosima von Bonin, der har kæmpet for hans internationale berømmelse.
-
-Det er lang tid siden der blev spillet om plovmænd i restaurant Tyren. Relieffet af Utzon-Frank er stadig stedets vartegn, og Kødbyen er stadig ved at finde sin form.
-
-
+**Steder i bevægelse:**
+#Kødbyen på Vesterbro
+
+[[!img tyren.jpg]]
+
+Kødbyens knive var hvæsset før fanden fik sko på, og de store kroppe af
+dyr blev kørt ind i den årle morgen. Kødet til København blev skåret,
+pakket og ekspederet. Efter den sidste pølsevogn var trillet ud op ad
+formiddagen, faldt der ro over de hvide bygninger. Der var stille om
+eftermiddagene – dengang i 90’erne - når vi stod i kø til den "Hemmelige
+Irma" i den gamle Fjerkræhal, for at købe let ramponerede eller
+uddaterede varer til passende priser.
+
+Slagterne og Vesterbro har blandet blod siden Trommesalen åbnede i 1757,
+og de satte deres præg på området ved Halmtorvet. Der kom styr på sagerne
+med Øksnehallen og den Brune Kødby fra 1904. En generation senere rev
+man Vestre Gasværk ned og byggede et hvidt og blåt funkisanlæg, indviet
+i 1934 som Hvide Kødby. I dag er der kun 8 traditionelle grossister
+tilbage i Kødbyen, men her handles stadig kød - og Inco er et tilløbsstykke
+før helligdage. Der findes restauranter, barer, kreative og gastronomiske
+virksomheder bag de hvide vægge.
+
+##Kunst i Kødbyen
+Der er en god håndfuld gallerier, fx [Galleri Bo Bjerggaard](http://www.bjerggaard.com)
+har indtil 2 marts en fælles udstilling af Poul Gernes og af den tyske
+kunstner Cosima von Bonin, der har kæmpet for hans internationale berømmelse.
+
+Det er lang tid siden der blev spillet om plovmænd i restaurant Tyren.
+Relieffet af Utzon-Frank er stadig stedets vartegn, og Kødbyen er stadig
+ved at finde sin form.
##Kødbyen som led i andre ture
[[Byvandring nu har flere ture på Vesterbro|vesterbro]]
-
-Kødbyen kan også være begyndelse eller ende for en cykeltur til Sydhavnen, Islands Brygge eller andre steder. I kanten af Kødbyen ligger nemlig [cykeludlejningen Baisikeli](http://cph-bike-rental.dk). Sådan hedder en cykel på Swahili - og hvert år sender firmaet sæsonens brugte cykler til Afrika som led i sit støtteprogram.
+Kødbyen kan også være begyndelse eller ende for en cykeltur til Sydhavnen,
+Islands Brygge eller andre steder. I udkanten af Kødbyen ligger nemlig
+[cykeludlejningen Baisikeli](http://cph-bike-rental.dk). Sådan hedder en
+cykel på Swahili - og hvert år sender firmaet sæsonens brugte cykler til
+Afrika som led i sit støtteprogram.
[[Tag cyklen herfra til Sydhavnen og Bryggen|sydhavnen]]
[[Flere ture på Vesterbro|vesterbro]]
-
-
"""]]
[[!meta date=2013-02-03]]