summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/year.mdwn
blob: 21eefb71fff45a47a89623257ba8ef81d6c15543 (plain)

Efterår er brunsttid på Blanksøgaard. Udvalgte avlsvæddere sørger for, at der fem måneder senere, typisk i april, kommer lam til verden.

Det økologiske lammekød stammer fra krydsninger mellem de bedste racer: Gotlandsk Pelsfår, Texel, Suffolk og Charolais. Her i Norden har

vi i årtusinder kendt og værdsat Gotlandsk Pelsfår. De har som husdyr udgjort kernen i utallige fårebesætninger.

Nyfødte lam får modermælk de første tre, fire måneder, men allerede efter få uger begynder lammene langsomt at æde det økologiske

kløvergræs.

Efter en god, lang sommer i det fri kan lammene slagtes. De største af dem er slagteklare efter fem måneder. Blanksøgaard Lam leveres

derfor som hovedregel i perioden fra oktober til påske, men vi arbejder på at fremavle nye racekombinationer, hvor brunsten indfinder

sig lidt tidligere end tilfældet er i dag.