summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/year.mdwn
diff options
context:
space:
mode:
authorBlanksøgård <web-bsg@coreander.jones.dk>2007-10-29 10:59:58 +0100
committerBlanksøgård <web-bsg@coreander.jones.dk>2007-10-29 10:59:58 +0100
commit67d9604efe9ce90bf238c70194d8976e5286ead0 (patch)
tree6c2e54d80bb89c33e12c14add1a5548acd8ce65a /year.mdwn
parent3c9a8b7a3c9546d63e363f8c274ce0950ee5b390 (diff)
web commit by soren: Blev afvist på dansk, går derfor engelsk..
Diffstat (limited to 'year.mdwn')
-rw-r--r--year.mdwn18
1 files changed, 18 insertions, 0 deletions
diff --git a/year.mdwn b/year.mdwn
new file mode 100644
index 0000000..21eefb7
--- /dev/null
+++ b/year.mdwn
@@ -0,0 +1,18 @@
+Efterår er brunsttid på Blanksøgaard. Udvalgte avlsvæddere sørger for, at der fem måneder senere, typisk i april, kommer lam til verden.
+
+Det økologiske lammekød stammer fra krydsninger mellem de bedste racer: Gotlandsk Pelsfår, Texel, Suffolk og Charolais. Her i Norden har
+
+vi i årtusinder kendt og værdsat Gotlandsk Pelsfår. De har som husdyr udgjort kernen i utallige fårebesætninger.
+
+Nyfødte lam får modermælk de første tre, fire måneder, men allerede efter få uger begynder lammene langsomt at æde det økologiske
+
+kløvergræs.
+
+Efter en god, lang sommer i det fri kan lammene slagtes. De største af dem er slagteklare efter fem måneder. Blanksøgaard Lam leveres
+
+derfor som hovedregel i perioden fra oktober til påske, men vi arbejder på at fremavle nye racekombinationer, hvor brunsten indfinder
+
+sig lidt tidligere end tilfældet er i dag.
+
+
+