summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/produktion
diff options
context:
space:
mode:
authorJonas Smedegaard <dr@jones.dk>2007-11-06 22:45:15 +0100
committerJonas Smedegaard <dr@jones.dk>2007-11-06 22:45:15 +0100
commit951197097e4558e2db177b0aec343b4344a38354 (patch)
treef54702538cefd90bd4cad54d066de614c32e3b63 /produktion
parentb0564b648284b09e2c062a23a772cf1b06ec8f0b (diff)
Flyttet hunde og ejer ind under stedet. Flyttet cyklus, vel og koed ind under produktion.
Diffstat (limited to 'produktion')
-rw-r--r--produktion/cyklus.mdwn13
-rw-r--r--produktion/koed.mdwn11
-rw-r--r--produktion/vel.mdwn8
3 files changed, 32 insertions, 0 deletions
diff --git a/produktion/cyklus.mdwn b/produktion/cyklus.mdwn
new file mode 100644
index 0000000..288cc05
--- /dev/null
+++ b/produktion/cyklus.mdwn
@@ -0,0 +1,13 @@
+[[meta title="Årets gang"]]
+
+# Årets gang
+Efterår er brunsttid på Blanksøgaard. Udvalgte avlsvæddere sørger for, at der fem måneder senere, typisk i april, kommer lam til verden.
+
+Det økologiske lammekød stammer fra krydsninger mellem de bedste racer: Gotlandsk Pelsfår, Texel, Suffolk og Charolais. Her i Norden har vi i årtusinder kendt og værdsat Gotlandsk Pelsfår. De har som husdyr udgjort kernen i utallige fårebesætninger.
+
+Nyfødte lam får modermælk de første tre, fire måneder, men allerede efter få uger begynder lammene langsomt at æde det økologiske kløvergræs.
+
+Efter en god, lang sommer i det fri kan lammene slagtes. De største af dem er slagteklare efter fem måneder. Blanksøgaard Lam leveres derfor som hovedregel i perioden fra oktober til påske, men vi arbejder på at fremavle nye racekombinationer, hvor brunsten indfinder sig lidt tidligere end tilfældet er i dag.
+
+
+
diff --git a/produktion/koed.mdwn b/produktion/koed.mdwn
new file mode 100644
index 0000000..15f430a
--- /dev/null
+++ b/produktion/koed.mdwn
@@ -0,0 +1,11 @@
+[[meta title="Kødet"]]
+
+# Lammekød
+
+Fersk lammekød fra Blanksøgaard fås i et varieret sortiment af udskæringer, som passer godt til det moderne, danske køkken. Lammene er kødfyldte, koteletten syner af noget.
+
+Blanksøgaard Lam lægger vægt på, at den moderne forbruger ikke altid råder over en halv dag til brug i køkkenet. Derfor kommer der også udskæringer, som på forholdsvis kort tid kan tilberedes.
+
+Blanksøgaards lam bliver slagtet lokalt. Typisk leveres dyrene til slagtning tirsdag aften, onsdag bliver de slagtet. Så hænger de på køl en uges tid, det sikrer mørt kød. Torsdag, en god uge efter slagtningen, ligger Blanksøgaard Lam som en delikatesse i butikkerne.
+
+I sortimentet finder du blandt andet lammekrone, culotte, wokstrimler, lammesteaks, bovsteg, lammekølle og en stribe forskellige charcuterivarer. \ No newline at end of file
diff --git a/produktion/vel.mdwn b/produktion/vel.mdwn
new file mode 100644
index 0000000..7a89b23
--- /dev/null
+++ b/produktion/vel.mdwn
@@ -0,0 +1,8 @@
+[[meta title="Dyrevelfærd"]]
+# Dyrenes ve og vel
+
+Blanksøgaard Lam frådser i velfærd. De har ubegrænset adgang til økologisk kløvergræs, og Henrik Refsgaard vælger at opdrætte dyrene så naturligt som muligt.
+
+-Når dyrene er beskæftiget med at spise, har de det godt. Velfærden opnår vi også ved at lade dyrene gå ude næsten hele året. Og man kan se på lammekødet, at dyrene æder sig mætte i blandt andet kløvergræs. Kødet bliver mørkere og smagen mere afrundet, siger Henrik Refsgaard. Han bruger får og lam som plæneklippere, så at sige.
+
+-Har jeg marker, som helst ikke skal springe i skov, så bruger jeg dyrene aktivt i dét arbejde, og på den måde opnår jeg naturpleje i dobbelt forstand, siger han. \ No newline at end of file