summaryrefslogtreecommitdiff
diff options
context:
space:
mode:
authorJonas Smedegaard <dr@jones.dk>2008-08-04 14:42:09 +0200
committerJonas Smedegaard <dr@jones.dk>2008-08-04 14:42:09 +0200
commita47d581398d0c2426ab548c1239cb877daeeb33d (patch)
tree61431d30c5cc23c28b949def0b6ecf9d7ff324a2
parent85e8b90850d55fdfe9decd546a82eb06c2e0a274 (diff)
teknik: Tilføjet "!" foran direktiver.
-rw-r--r--cyklus.mdwn6
-rw-r--r--fixme.mdwn2
-rw-r--r--koed.mdwn4
-rw-r--r--koed/forhandler.mdwn2
-rw-r--r--kontakt.mdwn2
-rw-r--r--stedet.mdwn4
-rw-r--r--stedet/ejer.mdwn4
-rw-r--r--stedet/faar.mdwn2
-rw-r--r--stedet/hunde.mdwn4
-rw-r--r--vel.mdwn4
10 files changed, 17 insertions, 17 deletions
diff --git a/cyklus.mdwn b/cyklus.mdwn
index 21d6db9..a975382 100644
--- a/cyklus.mdwn
+++ b/cyklus.mdwn
@@ -1,15 +1,15 @@
-[[meta title="Årets gang"]]
+[[!meta title="Årets gang"]]
# Årets gang
Efterår er brunsttid på Blanksøgaard. Udvalgte avlsvæddere sørger for, at der fem måneder senere, typisk i april, kommer lam til verden.
Det økologiske lammekød stammer fra krydsninger mellem de bedste racer: Gotlandsk Pelsfår, Texel, Suffolk og Charolais. Her i Norden har vi i årtusinder kendt og værdsat Gotlandsk Pelsfår. De har som husdyr udgjort kernen i utallige fårebesætninger.
-[[img 152_modlysflok.jpg link=no size=450x450]]
+[[!img 152_modlysflok.jpg link=no size=450x450]]
Nyfødte lam får modermælk de første tre, fire måneder, men allerede efter få uger begynder lammene langsomt at æde det økologiske kløvergræs.
Efter en god, lang sommer i det fri kan lammene slagtes. De største af dem er slagteklare efter fem måneder. Blanksøgaard Lam leveres derfor som hovedregel i perioden fra oktober til påske, men vi arbejder på at fremavle nye racekombinationer, hvor brunsten indfinder sig lidt tidligere end tilfældet er i dag.
-[[img 0148_atv.jpg link=no size=450x450]]
+[[!img 0148_atv.jpg link=no size=450x450]]
diff --git a/fixme.mdwn b/fixme.mdwn
index 2c82241..f96e49b 100644
--- a/fixme.mdwn
+++ b/fixme.mdwn
@@ -7,6 +7,6 @@ Følgende overordnede ting *skal* rettes før websitet offentliggøres:
* Kontakt tilføjes i menuen
* FIXME-kommentarerne på følgende sider skal rettes:
-[[inline pages="link(fixme)" archive="yes" template="titlepage" show="0"]]
+[[!inline pages="link(fixme)" archive="yes" template="titlepage" show="0"]]
Se desuden oversigten over [[planlagte_ændringer|todo]].
diff --git a/koed.mdwn b/koed.mdwn
index 6207779..c674cd4 100644
--- a/koed.mdwn
+++ b/koed.mdwn
@@ -1,4 +1,4 @@
-[[meta title="Kødet"]]
+[[!meta title="Kødet"]]
# Lammekød
@@ -9,4 +9,4 @@ Blanksøgaard Lam lægger vægt på, at den moderne forbruger ikke altid råder
Blanksøgaards lam bliver slagtet lokalt. Typisk leveres dyrene til slagtning tirsdag aften, onsdag bliver de slagtet. Så hænger de på køl en uges tid, det sikrer mørt kød. Torsdag, en god uge efter slagtningen, ligger Blanksøgaard Lam som en delikatesse i butikkerne.
I sortimentet finder du blandt andet lammekrone, culotte, wokstrimler, lammesteaks, bovsteg, lammekølle og en stribe forskellige charcuterivarer.
-[[img 197_portraet.jpg link=no size=300x300]] \ No newline at end of file
+[[!img 197_portraet.jpg link=no size=300x300]] \ No newline at end of file
diff --git a/koed/forhandler.mdwn b/koed/forhandler.mdwn
index 0e2fb58..7305bc7 100644
--- a/koed/forhandler.mdwn
+++ b/koed/forhandler.mdwn
@@ -2,7 +2,7 @@
Varer fra Blanksøgaard forhandles i følgende [SuperBest](http://www.superbest.dk/) butikker:
-[[table data="""
+[[!table data="""
SuperBest butik|Telefon
Ringstedvej 35, 4180 Sorø|57831355
Kirsebærgården 2-22, 3450 Allerød|48141778
diff --git a/kontakt.mdwn b/kontakt.mdwn
index 0b1cd79..afd4327 100644
--- a/kontakt.mdwn
+++ b/kontakt.mdwn
@@ -8,4 +8,4 @@ Blanksøvej 1
**Fax** 59 18 41 38
**E-mail** henrik@ecoland.dk
-[[img 0079_altan.jpg link=no size=450x450]]
+[[!img 0079_altan.jpg link=no size=450x450]]
diff --git a/stedet.mdwn b/stedet.mdwn
index 3e046e6..f295ebf 100644
--- a/stedet.mdwn
+++ b/stedet.mdwn
@@ -1,6 +1,6 @@
-[[meta title="Gården"]]
+[[!meta title="Gården"]]
# Om Blanksøgård
-[[img 0046_gaarden.jpg link=no size=450x450]]
+[[!img 0046_gaarden.jpg link=no size=450x450]]
Blanksøgaards historie er lang og på mange måder repræsentativ for udviklingen i dansk landbrug. Siden 1995 har Henrik Refsgaard ejet Blanksøgaard, der ligger idyllisk i den lille vestsjællandske landsby, Mogenstrup, ti kilometer syd for Holbæk. Blanksøgaard, som vi kender den i dag, er opført i 1908.
diff --git a/stedet/ejer.mdwn b/stedet/ejer.mdwn
index 668f8a8..62a29b8 100644
--- a/stedet/ejer.mdwn
+++ b/stedet/ejer.mdwn
@@ -1,7 +1,7 @@
-[[meta title="Manden"]]
+[[!meta title="Manden"]]
# Den økologiske landmand
-[[img 0214_henrikmlam.jpg link=no size=400x400]]
+[[!img 0214_henrikmlam.jpg link=no size=400x400]]
Henrik Refsgaard har med base på Blanksøgaard i en menneskealder været et af fyrtårnene i arbejdet på at udvikle økologisk landbrug.
Talrige tillidsposter i landbrugets vidt forgrenede organisationssystem er det blevet til, og med Blanksøgaard Lam tager Henrik Refsgaard endnu et skridt, der fremmer økologien. \ No newline at end of file
diff --git a/stedet/faar.mdwn b/stedet/faar.mdwn
index 4ef839c..b2a5cdf 100644
--- a/stedet/faar.mdwn
+++ b/stedet/faar.mdwn
@@ -1,6 +1,6 @@
# Fårene
-[[img 0191_flok.jpg link=no size=450x450]]
+[[!img 0191_flok.jpg link=no size=450x450]]
Siden 1995 har der været får på Blanksøgaard. For to år siden gik Henrik Resgaard i gang med målrettet at øge produktionen af lam, og ved hjælp af en bred palet af de bedste racer er der udsigt til at 2000 lam fra Blanksøgaard bliver slagtet i løbet af næste år. Henrik Refsgaard er lige nu i færd med at etablere et samarbejde med
udvalgte, økologiske fåreavlere i Danmark. Hensigten er, at et tilstrækkeligt antal lam altid er ved hånden – i det omfang det måtte blive nødvendigt. Kernen i produktionen på Blanksøgaard er moderdyrene, og på markerne ved Mogenstrup kommer der i løbet af næste år til at gå knap 1200 af slagsen.
diff --git a/stedet/hunde.mdwn b/stedet/hunde.mdwn
index 68aefa8..1d497b0 100644
--- a/stedet/hunde.mdwn
+++ b/stedet/hunde.mdwn
@@ -1,4 +1,4 @@
-[[meta title="hundene"]]
+[[!meta title="hundene"]]
# den vigtige hjælper
Fårehund og hyrde har arbejdet sammen fra dengang mennesket begyndte at holde husdyr. I dag er hunden en uundværlig og integreret del af ethvert fårehold. Hunden holder sammen på flokken og hjælper med at få fårene til at gå i samme retning.
@@ -8,4 +8,4 @@ Når der skal samling på fårene kommanderer han sin hund om bag ved fårene, h
-Det er som med en urskive. Jeg står dér, hvor klokken er seks, hunden står så dér, hvor klokken er tolv. Hunden skaber selv dén balance, fortæller Henrik Refsgaard. Blanksøgaard råder i dag over to fårehunde.
-[[img 0141_mahuflok.jpg link=no size=300x300]] [[img 0132_hundejob.jpg link=no size=300x300]]
+[[!img 0141_mahuflok.jpg link=no size=300x300]] [[!img 0132_hundejob.jpg link=no size=300x300]]
diff --git a/vel.mdwn b/vel.mdwn
index b449dc0..477754b 100644
--- a/vel.mdwn
+++ b/vel.mdwn
@@ -1,7 +1,7 @@
-[[meta title="Dyrevelfærd"]]
+[[!meta title="Dyrevelfærd"]]
# Dyrenes ve og vel
-[[img 0037_afgraesning.jpg link=no size=450x450]]
+[[!img 0037_afgraesning.jpg link=no size=450x450]]
Blanksøgaard Lam frådser i velfærd. De har ubegrænset adgang til økologisk kløvergræs, og Henrik Refsgaard vælger at opdrætte dyrene så naturligt som muligt.