summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn
diff options
context:
space:
mode:
authorhttp://birgitm.myopenid.com/ <http://birgitm.myopenid.com/@web>2013-06-19 09:24:24 +0200
committerSiri Reiter website <sirireiter@mail.bitbase.dk>2013-06-19 09:24:24 +0200
commit7f1f53b10ea22eb4e532f5a37405a33ac7a095e0 (patch)
tree6bebd1cb5d7674151c1b8df9a92c952c55b20ebd /bibliotek/positiv_dagbog.mdwn
parent435abd81e8a55396e9be54332186c59bf97d349c (diff)
Diffstat (limited to 'bibliotek/positiv_dagbog.mdwn')
-rw-r--r--bibliotek/positiv_dagbog.mdwn44
1 files changed, 22 insertions, 22 deletions
diff --git a/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn b/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn
index b0587d1c..2940c2d1 100644
--- a/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn
+++ b/bibliotek/positiv_dagbog.mdwn
@@ -132,29 +132,29 @@ Vi er alle forskellige. Find din måde.
##Hvad er Positive Selvbekræftelser ?
-Den korte teori om Positive Selvbekræftelser er, at alt hvad vi tænker bekræfter sig selv.
+Den korte teori om *Positive Selvbekræftelser* er, at alt hvad vi tænker bekræfter sig selv.
Derfor er det klogt, at tænke noget, som vi ønsker - positivt - skal bekræfte sig selv.
-En Positiv Selvbekræftelse er et ønske eller et mål, vi ønsker at nå, formuleret som om det allerede ér nået.
+En *Positiv Selvbekræftelse* er et ønske eller et mål, vi ønsker at nå, formuleret som om det allerede ér nået.
-En Positiv Selvbekræftelse skal formuleres i nutid og være 100 % positiv.
+En *Positiv Selvbekræftelse* skal formuleres i nutid og være 100 % positiv.
På et tidspunkt, hvor 'det vi siger' endnu ikke er sandt, formulerer vi det 'som om det er'.
-Du kan f.eks. ønske at skrive Positiv Dagbog, og, hvis du ikke 'bare lige' gør det, så kan du 'sige til dig selv': Jeg skriver Positiv Dagbog.
+Du kan f.eks. ønske at *skrive Positiv Dagbog*, og, hvis du ikke 'bare lige' gør det, så kan du 'sige til dig selv': *Jeg skriver Positiv Dagbog*.
-Når du 'siger din Positive Selvbekræftelse til dig selv' (eller tænker den, eller skriver den, synger den, råber den, hvisker den ...) er det som at så et frø.
+Når du 'siger din *Positive Selvbekræftelse* til dig selv' (eller tænker den, eller skriver den, synger den, råber den, hvisker den ...) er det som at så et frø.
-Ganske som et frø vil spire under de rette omstændigheder, således vil en Positiv Selvbekræftelse spire og blive til virkelighed.
+Ganske som et frø vil spire under de rette omstændigheder, således vil en* Positiv Selvbekræftelse* spire og blive til virkelighed.
Hvis du i jord sår gulerodsfrø så vil du på et tidspunkt kunne høste gulerødder.
-Hvis du i dit sind/ din bevidsthed/ 'sår' en Positiv Selvbekræftelse - vil 'det du tænker og siger til dig selv' blive til virkelighed.
+Hvis du i dit sind/ din bevidsthed/ 'sår' en* Positiv Selvbekræftelse* - vil 'det du tænker og siger til dig selv' blive til virkelighed.
Lidt efter lidt.
-Først er din Positive Selvbekræftelse 'et ønske eller et mål du ønsker at nå'. Dernæst 'ser du at det indimellem er sandt' (Ja ! jeg har lige skrevet i min Positive Dagbog), og, på et tidspunkt er det et faktum - at du har en god vane, som består i *at* du skriver Positiv Dagbog.
+Først er din *Positive Selvbekræftelse* 'et ønske eller et mål du ønsker at nå'. Dernæst 'ser du at det indimellem er sandt' (Ja ! jeg har lige skrevet i min* Positive Dagbog*), og, på et tidspunkt er det et faktum - at du har en god vane, som består i *at* du skriver *Positiv Dagbog*.
Sådan er det.
@@ -162,38 +162,38 @@ Sådan er det.
-For at anvende Positive Selvbekræftelser, som et redskab til personlig- eller faglig udvikling, må vi øge vores opmærksomhed samt få øje på de tanker vi tænker. Nogle gange kan vi, ved at være opmærksomme, finde ud af, *at* vi tænker de samme tanker igen og igen, i situationer, der ligner hinanden. Sådanne gentagne tanker kan også kaldes for tankemønstre.
+For at anvende *Positive Selvbekræftelser*, som et redskab til personlig- eller faglig udvikling, må vi øge vores opmærksomhed samt få øje på de tanker vi tænker. Nogle gange kan vi, ved at være opmærksomme, finde ud af, *at* vi tænker de samme tanker igen og igen, i situationer, der ligner hinanden. Sådanne gentagne tanker kan også kaldes for tankemønstre.
-Negative tankemønstre kan ændres til positive tankemønstre ved at anvende Positive Selvbekræftelser. Læs mere om Positive Selvbekræftelser her ..... incl. ...Hvordan virker Po.S. og
+Negative tankemønstre kan ændres til positive tankemønstre ved at anvende Positive Selvbekræftelser. Læs mere om *Positive Selvbekræftelser* her ..... incl. ...Hvordan virker Po.S. og
...Hvordan gør jeg helt konkret med Po.S.
-*Hvis jeg er bange for at ha' det godt, hvad kan jeg gøre* ?
+##Hvis jeg er bange for at ha' det godt, hvad kan jeg gøre ?
-Hvis du ikke tør skrive Positiv Dagbog, fordi du er bange for at ha' det godt, kan du - hvis du er nysgerrig efter at finde ud af *om* det også kan være noget for dig - formulere og anvende Positive Selvbekræftelser.
+Hvis du ikke tør skrive *Positiv Dagbog*, fordi du er bange for at ha' det godt, kan du - hvis du er nysgerrig efter at finde ud af *om* det også kan være noget for dig - formulere og anvende *Positive Selvbekræftelser*.
-Da vi alle er forskellige kan jeg ikke vide hvilken Positiv Selvbekræftelse der er den rigtige for dig netop nu, men her er nogle forslag:
+Da vi alle er forskellige kan jeg ikke vide hvilken *Positiv Selvbekræftelse* der er den rigtige for dig netop nu, men her er nogle forslag:
* Jeg *er* klar, nu
* Jeg er modig
* Jeg er lidt modig
* Jeg skriver Positiv Dagbog en gang
-Målet med at anvende Positive Selvbekræftelser er, at 'det vi siger (skriver eller tænker) til os selv' skal blive til vores virkelighed. Altså: Sandt.
+Målet med at anvende *Positive Selvbekræftelser* er, at 'det vi siger (skriver eller tænker) til os selv' skal blive til vores virkelighed. Altså: Sandt.
-Hvis du f.eks. bruger denne Positive Selvbekræftelse:
+Hvis du f.eks. bruger denne *Positive Selvbekræftelse*:
-*Jeg skriver Positiv Dagbog hver dag* - så bekræfter den sig selv - positivt, NÅR du 'ser dig selv' skrive en positiv oplevelse i din Positive Dagbog - hver dag.
+*Jeg skriver Positiv Dagbog hver dag* - så bekræfter den sig selv - positivt, NÅR du 'ser dig selv' skrive en positiv oplevelse i din *Positive Dagbog* - hver dag.
Enkelt.
-*Opvarmningsøvelser til at formulere Positive Selvbekræftelser*:
+##Opvarmningsøvelser til at formulere Positive Selvbekræftelser:
-For nogle mennesker er det for provokerende at formulere Positiv Selvbekræftelser.
+For nogle mennesker er det for provokerende at formulere *Positiv Selvbekræftelser*.
Altså 'at sige noget' eller at tænke eller bare formulere 'noget' som absolut ikke er sandt *nu*, men hvis formål det er, at det skal blive sandt 'engang ude i fremtiden'.
Hvis det gælder for dig, eller hvis du 'ikke véd hvilke 'rigtige' ord du skal vælge', så kan du lave nogle 'opvarmningsøvelser' som hjælper dig til at komme frem til at formulere en eller flere Positive Selvbekræftelser.
-Jeg gentager her, at en Positiv Selvbekræftelse skal formuleres i nutid og være 100% positiv.
+Jeg gentager her, at en *Positiv Selvbekræftelse* skal formuleres i nutid og være 100% positiv.
Her er forslag til 'opvarmningsøvelser':
@@ -213,9 +213,9 @@ Her er forslag til 'opvarmningsøvelser':
-*Hvor længe skal jeg skrive Positiv Dagbog* ?
+##Hvor længe skal jeg skrive Positiv Dagbog ?
-Når du er nybegynder skal du skrive i din Positiv Dagbog HVER DAG i minimum 3 måneder. Måske mere.
+Når du er nybegynder skal du skrive i din* Positiv Dagbog* HVER DAG i minimum 3 måneder. Måske mere.
'Husk* at det ikke er vigtigt hvad du skriver, men *at* du skriver.
@@ -245,7 +245,7 @@ F.eks.
Du skal blive véd med at skrive HVER DAG indtil du "inde i dig selv" eller som jeg ynder at sige "inde under huden" *mærker* at du er rolig og klar, og, at du 'kan se' at du oplever noget positivt *NÅR* du oplever det. (Hvilket nogle beskriver som 'at være i nuet', 'at være mindful', 'at være nærværende'...)
-Det der skete for mig dengang jeg var cirka 29 år var, at jeg, efter at have skrevet positive oplevelser i min Positive Dagbog, hver dag i 3 måneder, opnåede en tilstand af klarhed og ro, der gjorde, at jeg 'så let som at knipse med fingrene' kunne vende negativt til positivt.
+Det der skete for mig dengang jeg var cirka 29 år var, at jeg, efter at have skrevet positive oplevelser i min *Positive Dagbog*, hver dag i 3 måneder, opnåede en tilstand af klarhed og ro, der gjorde, at jeg 'så let som at knipse med fingrene' kunne vende negativt til positivt.
F.eks.: