From 90067fe8af0241be982404939c375ccc1d862f68 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Jonas Smedegaard Date: Mon, 16 Jun 2025 15:03:28 +0200 Subject: tighten images --- nummer4/birkevin/_index.qmd | 18 +++++++++--------- 1 file changed, 9 insertions(+), 9 deletions(-) (limited to 'nummer4/birkevin/_index.qmd') diff --git a/nummer4/birkevin/_index.qmd b/nummer4/birkevin/_index.qmd index 424a6cf..3df1fd0 100644 --- a/nummer4/birkevin/_index.qmd +++ b/nummer4/birkevin/_index.qmd @@ -35,15 +35,13 @@ Hvidvine: Weingut Hirschhof, Rheinhessen Rosé & rødvine: Weingut Halter, Neckarsulm/Würrtemberg -![*Fotograf: Claus Jørgensen.*](hvidvin.jpeg) - -![*Fotograf: Claus Jørgensen.*](roedvin.jpeg) - Vinene sælges i caféens åbningsperiode maj-september samt hele året til afhentning på bestilling via telefon eller sms. Til jul er især Spätburgunder (Pinot Noir) og Lemberger, der er lavet på Blaufränkisch druen, populære. +![*Fotograf: Claus Jørgensen.*](hvidvin.jpg) + Mobil : 20 57 42 44 @@ -64,6 +62,8 @@ bl.a. birkesennep, birkebobler og birkesirup. Processen fra birketræ til færdig birkevin er spændende: +![*Fotograf: Claus Jørgensen.*](roedvin.jpg) + Råvaren : Marliese og Claus kom til Orø i 1993 og købte en dejlig gård midt på øen. I 2010 plantede de skov på 16 ha., og det er birketræer herfra, Claus tapper for saft til brug i bl.a. vinproduktionen. @@ -71,7 +71,7 @@ Marts/april : Aftapning. 30-40 af birketræerne i skoven med en diameter på mindst 20 cm tappes. De største træer kan give over fem liter på en dag. ![Saften tappes i det tidlige forår. -*Fotograf: Claus Jørgensen.*](claus.jpeg) +*Fotograf: Claus Jørgensen.*](claus.jpg) Opbevaring : Da saften skal bruges eller fryses indenfor tre dage, fryser Claus ofte portionerne i sine store frysere, indtil han har mindst 150 liter. @@ -83,7 +83,7 @@ Aftapning : Inden aftapningen smager Claus og hans samarbejdspartner Bjarne Thougaard fra Vinperlen i Gislinge løbende på vinen, indtil den har præcis den smag, Claus foretrækker. Herefter stoppes gæringen, og vinen hældes på flasker og proppes. ![Aftapning efter cirka et halvt års lagring. -*Fotograf: Claus Jørgensen.*](aftapning.jpeg) +*Fotograf: Claus Jørgensen.*](aftapning.jpg) Tidligere årgange var sødere og kunne betegnes som dessertvin, hvorimod 2023-24 årgangen er mere syrlig. @@ -92,9 +92,6 @@ I 2025 vil der blive lavet begge udgaver. Samlet lagringstid : Cirka seks måneder. -![Nu kan den færdige vin nydes i de helt rigtige omgivelser. -*Fotograf: Claus Jørgensen.*](birkevin.jpeg) - ### Birkebobler Birkeboblerne produceres p.t. kun i mindre mængder. @@ -120,6 +117,9 @@ Samlet lagringstid Birkesiruppen produceres p.t. kun i mindre mængder. +![Nu kan den færdige vin nydes i de helt rigtige omgivelser. +*Fotograf: Claus Jørgensen.*](birkevin.jpg) + Produktion : Birkesaften indeholder kun omkring 1 % sukker fra naturens side og bliver kogt ind i en brændefyret canadisk indkoger. -- cgit v1.2.3