diff options
Diffstat (limited to 'nummer4/birkevin/_index.qmd')
-rw-r--r-- | nummer4/birkevin/_index.qmd | 27 |
1 files changed, 11 insertions, 16 deletions
diff --git a/nummer4/birkevin/_index.qmd b/nummer4/birkevin/_index.qmd index 2e60ea6..f08eed8 100644 --- a/nummer4/birkevin/_index.qmd +++ b/nummer4/birkevin/_index.qmd @@ -1,5 +1,3 @@ -**<u>Marlieses og Claus' vine</u>** - Siden Marliese Wessels og Claus Jørgensen i 1993 købte deres gård på Langdal 4, Orø, har de skabt produkter og oplevelser med fokus på økologien @@ -30,8 +28,10 @@ da de aflagde Orø et meget omtalt besøg. Her i 2024 sælger Marliese vine fra følgende producenter: Hvidvine: Weingut Hirschhof, Rheinhessen +![Foto: Claus Jørgensen](image2.jpg) Rosé & rødvine: Weingut Halter, Neckarsulm/Würrtemberg +![Foto: Claus Jørgensen](image1.jpeg) Vinene sælges i caféens åbningsperiode maj-september samt hele året til afhentning på bestilling via telefon eller sms. @@ -39,17 +39,13 @@ Til jul er især Spätburgunder (Pinot Noir) og Lemberger, der er lavet på Blaufränkisch druen, populære. -![Foto: Claus Jørgensen](image1.jpeg) - - -![Foto: Claus Jørgensen](image2.jpg) ::: {.callout-note} -**Mobil** 2057 4244 -**Mail** <marliese@biowein.dk> - -**<info@marliesesgaardcafe.dk>** +#Kontakt +**Mobil** 20 57 42 44 +**Mail** <marliese@biowein.dk> +og <info@marliesesgaardcafe.dk> ::: @@ -76,6 +72,8 @@ Marts/april: Aftapning. 30-40 af birketræerne i skoven med en diameter på mindst 20 cm tappes. De største træer kan give over fem liter på en dag. +![Saften tappes i det tidlige forår. Foto: Claus Jørgensen](image3.jpeg) + Opbevaring: Da saften skal bruges eller fryses indenfor tre dage, fryser Claus ofte portionerne i sine store frysere, @@ -93,11 +91,14 @@ løbende på vinen, indtil den har præcis den smag, Claus foretrækker. Herefter stoppes gæringen, og vinen hældes på flasker og proppes. +![Aftapning efter cirka et halvt års lagring. Foto: Claus Jørgensen](image4.jpeg)) + Tidligere årgange var sødere og kunne betegnes som dessertvin, hvorimod 2023-24 årgangen er mere syrlig. I 2025 vil der blive lavet begge udgaver. Samlet lagringstid: cirka seks måneder. +![Nu kan den færdige vin nydes i de helt rigtige omgivelser. Foto: Claus Jørgensen](image5.jpeg) ### Birkebobler @@ -149,9 +150,3 @@ Herefter hældes den i beholdere. **Tlf** 23 45 37 98 ::: - -![Saften tappes i det tidlige forår. Foto: Claus Jørgensen](image3.jpeg) - -![Aftapning efter cirka et halvt års lagring. Foto: Claus Jørgensen](image4.jpeg)) - -![Nu kan den færdige vin nydes i de helt rigtige omgivelser. Foto: Claus Jørgensen](image5.jpeg) |