summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/nummer4/birkevin/_index.qmd
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'nummer4/birkevin/_index.qmd')
-rw-r--r--nummer4/birkevin/_index.qmd27
1 files changed, 11 insertions, 16 deletions
diff --git a/nummer4/birkevin/_index.qmd b/nummer4/birkevin/_index.qmd
index 2e60ea6..f08eed8 100644
--- a/nummer4/birkevin/_index.qmd
+++ b/nummer4/birkevin/_index.qmd
@@ -1,5 +1,3 @@
-**<u>Marlieses og Claus' vine</u>**
-
Siden Marliese Wessels og Claus Jørgensen
i 1993 købte deres gård på Langdal 4, Orø,
har de skabt produkter og oplevelser med fokus på økologien
@@ -30,8 +28,10 @@ da de aflagde Orø et meget omtalt besøg.
Her i 2024 sælger Marliese vine fra følgende producenter:
Hvidvine: Weingut Hirschhof, Rheinhessen
+![Foto: Claus Jørgensen](image2.jpg)
Rosé & rødvine: Weingut Halter, Neckarsulm/Würrtemberg
+![Foto: Claus Jørgensen](image1.jpeg)
Vinene sælges i caféens åbningsperiode maj-september
samt hele året til afhentning på bestilling via telefon eller sms.
@@ -39,17 +39,13 @@ Til jul er især Spätburgunder (Pinot Noir) og Lemberger,
der er lavet på Blaufränkisch druen, populære.
-![Foto: Claus Jørgensen](image1.jpeg)
-
-
-![Foto: Claus Jørgensen](image2.jpg)
::: {.callout-note}
-**Mobil** 2057 4244
-**Mail** <marliese@biowein.dk>
-
-**<info@marliesesgaardcafe.dk>**
+#Kontakt
+**Mobil** 20 57 42 44
+**Mail** <marliese@biowein.dk>
+og <info@marliesesgaardcafe.dk>
:::
@@ -76,6 +72,8 @@ Marts/april: Aftapning.
30-40 af birketræerne i skoven med en diameter på mindst 20 cm tappes.
De største træer kan give over fem liter på en dag.
+![Saften tappes i det tidlige forår. Foto: Claus Jørgensen](image3.jpeg)
+
Opbevaring:
Da saften skal bruges eller fryses indenfor tre dage,
fryser Claus ofte portionerne i sine store frysere,
@@ -93,11 +91,14 @@ løbende på vinen,
indtil den har præcis den smag, Claus foretrækker.
Herefter stoppes gæringen, og vinen hældes på flasker og proppes.
+![Aftapning efter cirka et halvt års lagring. Foto: Claus Jørgensen](image4.jpeg))
+
Tidligere årgange var sødere og kunne betegnes som dessertvin,
hvorimod 2023-24 årgangen er mere syrlig.
I 2025 vil der blive lavet begge udgaver.
Samlet lagringstid: cirka seks måneder.
+![Nu kan den færdige vin nydes i de helt rigtige omgivelser. Foto: Claus Jørgensen](image5.jpeg)
### Birkebobler
@@ -149,9 +150,3 @@ Herefter hældes den i beholdere.
**Tlf** 23 45 37 98
:::
-
-![Saften tappes i det tidlige forår. Foto: Claus Jørgensen](image3.jpeg)
-
-![Aftapning efter cirka et halvt års lagring. Foto: Claus Jørgensen](image4.jpeg))
-
-![Nu kan den færdige vin nydes i de helt rigtige omgivelser. Foto: Claus Jørgensen](image5.jpeg)