summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/ydrejul.mdwn
blob: e5fea1fac024f820149a6c9d4a2fe4358c2ce6c8 (plain)

[[sigurdsgade.jpg]] [[generalmotors59.jpg]] [[valkyriegade.jpg]] [[lokomokran.jpg]] #JUL I DET GAMLE INDUSTRIKVARTER

Dagene bliver korte og tiden næsten væk. Men lad dig ikke rive med i skumringen mens billygterne strømmer ned ad Tagensvej. Drej om hjørnet og hør en håndfuld historier fra kvarteret.

Denne vandring kommer igennem de ydre dele af Nørrebro i julefredelig stemning, men alligevel i et rask nok tempo til at holde varmen. Arrangementet egner sig som juleafslutning, eller opvarmning til julefrokost. Det er bygget op om en byvandring - og kan bl.a. indeholde:

  • Quiz og konkurrencer.
  • Søde smagsprøver.
  • At synge en salme i en kirke.
  • Pit stop med Glögg og peberkager.

Spisning kan arrangeres i flere prisklasser, med dansk og anden kogekunst.

Grundprisen er 1500 kr for en vandring på 1-2 timer. En tur for 20 personer med fx. konkurrence og glögg med kager er 2500 kr.
KOM MED JERES ØNSKER, OG VI LAVER ET TILBUD.

###HVAD VI LAVER PÅ YDRE NØRREBRO Byvandring.nu er engageret i et lokalhistorisk projekt på Ydre Nørrebro. Vi har indsamlet erindringer fra gamle dage i kvarteret - og dermed kan vi give jer en helt ny oplevelse af en af Danmarks mest spændende og mest ukendte kvarterer.

Kvarterets historie er bundet sammen med den store industri - Atlas, Titan, General Motors. Det var dengang jernbanen dampede gennem kvarteret, og København endte ved sporvognsremisen i Bragesgade.

Hør historier om, hvordan man fejrede jul på Stenbroen i gamle dage. Men der er også drama i mørket - med Lersøbisser, kampberedte frisører, ondt blod i knivstikkerbyen - og en svært bevæbnet rockerborg.

Men bare rolig. Det bliver jul til sidst! ##[[Se andre juleture med byvandring.nu|juleevent]]