summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/taktogtone.mdwn
blob: f5fcff7a522a9d09b3727ef4fcc384e4c0d43c08 (plain)

[[!meta title="Takt og Tone byvandring"]]

[[!if test="included()" then=""" [[!img taktogtonegrafikalmen.jpg class=overview size=200x link=/taktogtone]]

Tag på tur om at begå sig mellem mennesker i det gamle København. Vi møder Emma Gad og hendes tid og familie, men kigger også på omgangsformer af i dag.

[[Læs mere...|taktogtone]]

""" else=""" [[!img taktogtonegrafikalmen.jpg class=deco size=200x]] [[!img ellehammer.jpg class=deco size=200x]] [[!img emmagad1914klodshans.jpg class=deco size=200x]] [[!img oddfellowclose.jpg class=deco size=200x]]

Takt og Tone byvandring

Hvordan vi omgås - i 1918 og i dag

Emma Gads bog giver nødvendige råd til det sociale liv i 1918. De fortæller om de Gode Gamle Dage, da Danmark blev moderne. Hør om selskabslivet, cyklisme, skilsmisser og telefonen. Turen begynder ved det Kongelige Teater, og går et stykke ad Strøget. Vi hører om gamle dages omgangformer, men ser også på samtiden og de regler der gælder nu. Turen ender i det fornemme Frederiksstaden, hvor Emma Gad boede det meste af sit liv - i Bredgade, Dronningens Tværgade og Nyboder.

Admiralinde Gad gav råd om høflig omgang. Men hun var også kvindesagskvinde og forholdt sig til de nye tider. Vi hører også om Emma Gads familie, blandt andet Asta Nielsen, den verdensberømte stumfilmsskuespillerinde, der en overgang var hendes svigerdatter.

[[!template id=note text="""Byvandring på ca. 2 timer.
Mulige startpunkter:
Det Kongelige Teater eller Marmorkirken."""]]

[[Læs baggrundsartikel i Vejviseren om Emma Gad|/vejviseren/taktogtone1918/]]

Besøg den uundværlige hjemmeside om forfatterinden, emmagad.dk.

"""]]

[[!tag ture city historie 1900-tallet personer gad]]