summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/norrevold.mdwn
blob: b67c9432734489a8a882a8589172e4220895f28c (plain)

[[!meta title="Nørrevold kvarter - mellem søer og parker"]]

[[!if test="included()" then="""

Nørrevold - mellem søer og parker. Her udforsker vi kvarteret lige uden for Nørreport med de pyntelige facader, bylivet i Nansensgadekvarteret, parkerne – og man kan få varmen i Palmehuset.

[[Læs mere...|norrevold]]

""" else="""

[[!img nansensgadehund.jpg class=deco]] [[!img kariatider.jpg class=deco]] [[!img 130304tropestaal.jpg class=deco]] [[!img torvehaller.jpg class=deco]]

#Nørrevold – mellem søer og park.

Der ligger en hel verden og venter mellem Nørreport og Søerne. Fantasifulde figurer ned fra facaderne på de store gader. Nansensgade var mere beskeden – men men i dag er den hovedstrøg i et afslappet byliv med skæve forretninger og spændende restauranter og cafeer.

Det gamle vold-terræn ligger som et grønt bælte med sjove skatkamre. I Botanisk Have er Palmehuset en drøm i glas og stål, der huser alverdens vækster. Det blev bekostet af brygger JC Jacobsen. Sønnen og rivalen Carl begavede byen med adskillige statuer, der bl.a. pryder Ørstedsparken.

Midt i kvarteret ligger Københavns nye Torvehaller – hvor man med kulinarisk inspiration fra nær og fjern.

Læs baggrundsartikel i Vejviseren om det Moderne Gennembruds København Det moderne gennembrud: historisk og litterær tur.

"""]]

[[!tag voldkvarter]]