summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/nilentilnorden/index.md
blob: f2a45ca819ac27782e8507e3ed7aeec2da3d877b (plain)

+++ title="Fra Nilen til Norden. Dansk ægyptofili fra 1600 - 1900"

[taxonomies] tags=[ "ture", "historie", "videnskab", "kunst", ] +++ [[!if test="included()" then="""

{{ img(path="rundetaarn500.jpg" class="overview" link="/nilentilnorden") }}

Det gamle Ægypten facinerede fyrster og forskere i Danmark fra 1600-tallet og frem.

De første tegn kom til Danmark under Frederik II, og når vi går gennem det gamle København kommer vi forbi sfinxer, obelisker og hieroglyffer på vores vej mellem Rundetårn og Frihedsstøtten.

[[Læs mere...|/nilentilnorden]]

""" else="""

[[!template id="deco" text=" {{ img(path="rundetaarn500.jpg" class="deco") }} {{ img(path="arsenalportsfinx.jpg" class="deco") }} {{ img(path="frihedsegypt.jpg" class="deco") }} "]]

Fra Nilen til Norden

Det gamle Ægypten facinerede fyrster og forskere i Danmark fra 1600-tallet og frem.

De første tegn kom til Danmark under Frederik II, og når vi går gennem det gamle København kommer vi forbi sfinxer, obelisker og hieroglyffer på vores vej mellem Rundetårn og Frihedsstøtten. Fascinationen af Nilens Rige ramte konger, lærde og kunstnere. På vores opdagelsesrejse møder vi Christian IV, Ove Høegh-Guldberg, Biskop Münter, Billedhuggerne Abildgaard, Wiedewelt og Thorvaldsen, antikvaren Georg Zoega og brygger Carl Jacobsen. Der er også en mumie eller to, der bevæger sig rundt i periferien.

Turen kan inkludere et besøg på Nationalmuseets oldægyptiske samling eller efter aftale på Glyptoteket. Entré skal betales.

{{ note(text="""Turen guides af Paul Hartvigson, som har udviklet den i samarbejde med ægyptolog Thomas Christiansen.""") }}

"""]]