summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/mindelunden/index.md
blob: 6f74338fc52d891ea4d92fc15624514cca5072d3 (plain)

[[!meta title="Mindelunden i Ryvangen"]]

[[!if test="included()" then=""" {{ img(path="mindelund_statue.jpg" class="overview" link="/mindelunden") }} Besøg i Mindeparken ved tyskernes henrettelsesplads fra besættelsen. Vi kigger på historien og gamle og nye mindesmærker og kigger ud i Ryvangens Naturpark, der også er del af fortællingen.

[[Læs mere...|/mindelunden]] """

else=""" [[!template id="deco" text=" {{ img(path="mindelundtrappe.jpg" class="deco" size="200x") }} {{ img(path="mindelund_statue.jpg" class="deco" size="200x") }} {{ img(path="morten_mindelund.jpg" class="deco" size="200x") }} {{ img(path="sejlermonument.jpg" class="deco" size="200x") }} "]]

Mindelunden i Ryvangen

Mindelunden er anlagt på besættelsens henrettelsesplads, som ligger lidt skjult på et gammelt kaserneområde med adgang ad en monumental trappe. Selv under krigen var det skjult, hvad der foregik her.

Her hædres frihedskæmpere, både de militære og de civile.

På denne tur går vi i dybden med Mindelunden og de forskellige afdelinger, og ser på hvordan vi har valgt at hædre de faldne til forskellige tider. Vi hører om skæbner og ser på mindesmærkerne. Vi besøger også henrettelsespladsen i Mindelunden – og den anden, som findes udenfor Mindelundens område i Ryvangens naturpark. Det var også del af Ingeniørtroppernes kaserneområde, hvor der et spændende spor i landskabet.

Turen forklarer også, hvorfor disse områder oprindeligt hang sammen og hvorfor det var her, den tyske besættelsesmagt valgte at udføre henrettelserne af dømte modstandsfolk.

Mødested: ved indgangen oppe ad trappen Tuborgvej 33.
Varighed: 1,5 - 2 timer.

Byvandringen kan også bestilles som foredrag, fx i forbindelse med en forevisning.

Turen er udviklet af Morten Lander Andersen.

"""]]

[[!tag hellerup besat ture]]