summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/middelaldertur.mdwn
blob: 1dd9f852f00412c43156c2e85c0263633691abd6 (plain)

[[!meta title="Middelalderens København"]]

[[!if test="included()" then=""" [[!img saltsild.jpeg class=overview link=/middelaldertur ]]Denne tur tager dig på sporet af de ældste dele af København, tilbage til Vikingetid og Middelalder. Turen opdateres i takt med, hvad der bliver lagt frem af fund på Københavns Museum. Det sker som følge af at Metroprojektet i Indre by har bragt ny viden op til overfladen.

Turen omhandler også Biskop Absalon, der gjorde handelspladsen til en fæstning, og bragte den ind i Danmarkshistorien fra 1167.

[[Læs mere...|middelaldertur]]

""" else=""" [[!template id="deco" text=" [[!img saltsild.jpeg class=deco]] [[!img fiskeforretning.jpeg class=deco]] [[!img sildefiskeri_woodcut.jpeg class=deco]] "]]

Middelalderens København

[[!template id=note text="""Historisk tur på 2 timer. Turen kan starte på Rådhuspladsen, Nytorv eller Højbro Plads."""]]

Byvandring i sporet af en fortid under forandring

Vi går i dybden i København, og kigger på de ældste tider, her har været beboelse. Vi følger den gamle kystlinje i stræderne, og hører om sildehandel, smedjer, glemte kirker og spændende fund. I løbet af de sidste par år er byens historie blevet udvidet med 300 år - tilbage til Vikingetiden.

Det er metroudgravningen ved Rådhuspladsen, Gammel Strand og Kongens Nytorv, der især giver ny viden om fortiden. På den måde er dette en tur under konstant udvikling, og i de første par århundreder har vi kun arkæologien som kilde til byens liv.

Byens navn dukker først frem i den skrevne historie i 1167, hvor Biskop Absalon fik papir på byen Havn og resten af Sokkelund Herred. Den borg, han fik, gjorde byen til et strategisk støttepunkt i Danmarks historie.

Mulige Museumsbesøg: København Museum, Nationalmuseet, ruinerne under Christiansborg.

Tag videre med Byvandring.nu

[[Historieture]]

"""]]

[[!tag historie ture city open middelalder special ]] [[!meta date=2013-06-13]]