summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/helleruptur/index.md
blob: 0cb32e63bde38f3bc6da5767347b68ac27cfc0cf (plain)

+++ title="Hellerup - Strandvejen med sideveje og historier"

[taxonomies] tags=[ "ture", "hellerup", ] +++ [[!if test="included()" then="""

{{ img(path="hellerup_havn_detalje.jpg" class="overview" link="/helleruptur") }}

Vi skridter strandvejen af med sideveje og sjove historier. En gang lå her fiskerhytter og bondegårde. Vi fortæller historien om gæstgiversteder, landsteder, villaer og borgerlig bevidsthed, som man mærker i byens oaser og afkroge.

[[Læs mere...|helleruptur]]

""" else="""

[[!template id="deco" text=" {{ img(path="hell_jomsborgvej.jpg" class="deco") }} {{ img(path="hellerup_havn_detalje.jpg" class="deco") }} {{ img(path="hell_oeregaardalle.jpg" class="deco") }} {{ img(path="slukeftermaleri.jpg" class="deco") }} {{ img(path="hellerupkirke.jpg" class="deco") }} "]]

Hellerup - Strandvejen med sideveje og historier

Vi kigger på Hellerup, på Strandvejens butikker og gaderne ned til Øresund og omkring havnen. Der er ikke langt fra shopping til idyl på de eksklusive adresser.

For 250 år siden var strandvejen sandet, med fiskerhytter og gårde, og et antal gæstgiversteder, der markerede storbyens nærhed. Historierne ligger som en perlerække langs strandvejen, husket i navne som Slukefter og Fredens Hus. Landsteder som Helleruplund og Øregård satte et niveau for byggeri omkring år 1800. Men helt op til 1900 var her landligt, med fiskerhuse ved havnen. Landlige grusveje blev til alléer med velhavervillaer.

Hellerups udvikling er både styret af rigmænd, borgmestre og arkitekter, og de foreninger og enkeltpersoner, der gerne ville præge deres by. Gå med på shoppingstrøg og sidegader og mærk den særlige stemning tæt på Øresund.

"""]]