summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/aabneture.mdwn
blob: 6fce2dac14d4cd3e4314f9cc4866d193e07032af (plain)

[[!meta title="Åbne Ture"]]

[[!if test="included()" then="""

Programmet opdateres løbende.

[[!img gulehuseallegade.jpg link=aabneture]]

[[Læs mere...|aabneture]]

""" else="""

[[!img kodbyhjorne.jpg class=deco]] [[!img gulehuseallegade.jpg class=deco]] [[!img papagai-mur.jpg class=deco]] [[!img vandtaarnskyer.jpg class=deco]] [[!img /img/alimentari.jpg class=deco]] [[!img wildergruppe.jpg class=deco]] [[!img /malmoe/vastrahamnen/torsohundsurf.jpg class=deco]] [[!img 130428skthanstorv.jpg class=deco]] [[!img margretefoto.jpg class=deco]] [[!img Nbro-station-s.jpg class=deco]] [[!img /img/holmenkrog.jpg class=deco]] [[!img kanalbaenk.jpg class=deco]] [[!img bodenhoff.jpg class=deco]] [[!img /img/kby_koedetsgang.jpg class=deco]] [[!img vesterbrotorv.jpg class=deco]] [[!img 140330gruppeannette.jpg class=deco]] [[!img /img/brygge_by_nite.jpg class=deco]] [[!img 8tallet_stevnen.jpg class=deco]] [[!img 121008magsmace.jpg class=deco]] [[!img /cykelture/superkilecykel.jpg class=deco]] [[!img img/vestrekirkgd_krigsgrave.jpg class=deco]] [[!img /nordhavn-cykel/kaffekul.jpg class=deco]] [[!img /vejviseren/vestvold-historie/cykelstop.jpg class=deco]] [[!img /jernbanetur/gulepalae.jpg class=deco]] [[!img /vejviseren/tippefaar/faarestrand.jpg class=deco]] [[!img /vejviseren/frelsertaarn/taarnetstop.jpg class=deco]] [[!img /helsingoer/kronbogmist.jpg class=deco]]

#Åbne Ture i maj og juni 2015

[[!toc levels=3 startlevel=1]]

Program for sommeren udsendes før 1.6.


##2.-5. [[Mennesker og modstand på Vesterbro 1940-45|vesterbromodstand/]] Vi nærmer os 4. maj, og går i dybden med besættelsen på Vesterbro. Her voksede den folkelige stemning fra modvilje til modstand mod værnemagten. Hør om sabotører, terrordrab, folkestrejken. Rundviser er Thomas Warburg, der også er med i 4. Maj-Initiativet, og turen slutter i et beskyttelsesrum med udstillede fotografier og effekter fra krigens tid. Mødetid og sted: Kl. 12-14 Vesterbro Torv. Trappen foran Eliaskirken.
Pris 100 kr. for voksne, 50 kr. under 18.


##9.-5. [[Christianshavn til Bryggen via Cirkelbroen|christianshavn/]] Der er en gammel forbindelse mellem Christianshavn og Bryggen, der voksede ud af det lave vand fra 1903 og frem. Lone Jepsen guider, og fører os forbi der, hvor Cirkelbroen af Olafur Eliasson er under indretning. Se de attraktive nutidige rammer, og hør om leveforhold i et par kvarterer præget af den store industri.

Kl. 12-14
Mødested Christianshavns Torv ved Metroen.


##16.-5. [[Holmen|/holmentur/]] Vi udforsker Holmen – den store flådebase. Starten går ved vagten, hvor arbejderne mødte ind på Orlogsværftet. Vi ser på de bygninger, der blev brugt til bådebygning, og som i dag har fået andet indhold. Som højdepunkt runder turen det militære område Nyholm, hvor de store sejlskibe blev bygget på bedding foran Spanteloftshuset, i skyggen af Mastekranen, som stadig er havnens vartegn. Guide er Jørn Benderfeldt.

Billet kan købes via Billetto.

Kl. 12-14
Mødested: Vagtbygningen til Holmen, for enden af Prinsessegade (Nærmeste busstop med 9A: Bodenhoffs Plads). Slut i nærheden af Holmen Nord (Havnebus) eller Fabriksmestervej (9A).


##23.-5. [[Absalons København|middelaldertur/]] Arkæolog Anne Preisler fører os gennem Middelalderbyen og historien under os. Turen går fra Absalons Borg, over havnen og af stræder til den ældst kendte bebyggelse i København. Vi slutter af med et besøg i Nationalmuseets Middelaldersamling.

Kl. 12-14

Mødested: Christiansborg Slotsplads ved statuen af Frederik d. 7. Billet kan købes via Billetto.


##30.-5. [[Christianshavn til Holmen ad nye broer|christianshavn/]] Vi kigger på Christianshavns gamle gader og nyere historie i selskab med historiker og beboer Annette Birch. Hun trækker linien fra Christian IV, over de hårde tider i 1900- tallet, til de vilde år med slumstormere og Christianitter. Turen afsluttes med at gå via Wilders Plads til Grønlandsk Handel og over Trangravsbroen til Papirøen.

Mødested Christianshavns Torv ved Metroen. Slut på Papirøen, 300 m. Fra busstop for 9A. Pris 100 kr. for voksne, 50 kr. under 18.

Kl. 12-14

[Køb billet til turen gennem Billetto]


##7.-6. Valbys Hemmelige Havebyer

En tur ud på grønne veje i Valby, fra den gang København bredte sig med stil. Flere detaljer følger.

Kl. 12-14
Mødested Valby Station (forhallen)
Pris 100 kr. for voksne, 50 kr. under 18.

[Køb billet til turen gennem Billetto]


Fyraften på Nørrebro: torsdage i Maj 2015

Tre hverdage har vi ture i den brogede bydel kl. 16.00. og en tur Kristi Himmelfartsdag kl. 14.00.


##7.-5 [[Nørrebro - Oprør og Oaser|uro]]

Oprør og Oaser. Vi tager den klassiske rundtur på Indre Nørrebro fra Skt. Hans Torv over Blågårds Plads og Assistens Kirkegård til den Sorte Firkant. Vi følger historien om forlystelser, gang i gaden og regulære optøjer – fra Slaget på Fælleden, Folkestrejken, Byggeren, BZ og Ungeren. Turen runder Dronning Louises Bro og slutter på Skt. Hans Torv med historien om 18. Maj 1993.

Mødested: Skt. Hans Torv kl. 16.00 ved Vandkunsten. Pris 100 kr, 50 kr. for deltagere under 18.


##14.-5 (Kr. Himmelfartsdag) [[Døden på 2 Hjul - Cykeltur til Nørrebros skyggesider|cykelkrimi]]

Vi stiger på cyklerne, på sporet af forbrydelser på Nørrebro. Her er ugerninger på kirkegården, hypnosedrab, politisk bombeattentat og rockerkrig for fuld udblæsning. Samtidig færdes vi på Nørrebros netværk af cykelstier, og traffikregulering, der vil gøre vores oplevelse aldeles ublodig.

Cykelleje ikke inkluderet.

Mødested: Skt. Hans Torv kl. 14.00 ved Vandkunsten. Pris 100 kr, 50 kr. for deltagere under 18.


##21.-5 [[Udfordringen|udfordringen-tur]]

Turen starter i myldretiden i Københavns store sammenstød af trafik og liv og indtryk fra mange verdenshjørner ved Nørrebro Station. Turen går i et grænseområde med en broget historie, som vi går på sporet af. Vi går så væk fra det travle byliv og ind i Fuglekvarteret, hvor der er et mix af industri, bolig og stille gader med rækkehuse og et par overraskelser undervejs.

Kl. 16 - 18. Mødested: Foran Lygten gl. Station, overfor Nørrebro S-togsstation. Slut samme sted.
Pris 100 kr, 50 kr. for deltagere under 18.


##28.-5 [[Døden på 2 Hjul - Cykeltur til Nørrebros skyggesider|cykelkrimi]]

Vi stiger på cyklerne, på sporet af forbrydelser på Nørrebro. Her er ugerninger på kirkegården, hypnosedrab, politisk bombeattentat og rockerkrig for fuld udblæsning. Samtidig færdes vi på Nørrebros netværk af cykelstier, og traffikregulering, der vil gøre vores oplevelse aldeles ublodig.

Cykelleje ikke inkluderet.

Mødested: Skt. Hans Torv kl. 16.00 ved Vandkunsten. Pris 100 kr, 50 kr. for deltagere under 18.


#Udflugter på søn- og helligdage.

##17.-5 Sydhavnen på to Hjul.

Vi kører fra Dybbølsbro over Cykelslangen og Bryggebroen ned til slusen og Kanalbyen på Sluseholmen. Oplev kontrasten til det gamle sydhavnskvarter, med de stille gader omkring Mozarts Plads, omkranset af haveforeninger, af Valbyparkens haver, og af det menneskeskabte vildnis på Tippen. Med i prisen er kaffe og kage i en af bådeklubberne langs havnen. Kirsten Winter er guide.

Mødested: Dybbølsbro Station på hjørnet af Ingerslevsgade, ved Baisikeli cykeludlejning (her er cykelleje mulig 50-110 kr. alt efter standard. Hav venligst ordnet cykelleje før turen starter kl. 14.00).

Tid: Kl. 14 – 17. Turen slutter i nærheden af Sjælør Station.

Pris: 150 kr. for voksne og 100 kr. for under 18. Prisen inkluderer kaffe eller the på Tutten.


##25.-5 [[Byvandring på Banen|jernbanetur]]

Vi går i dybden med DSB’s terræn mellem Hovedbanegården, Enghave og Sydhavnen. Blandt andet ser vi det Gule Palæ kendt fra Olsen Banden og kommer forbi tjenesteboligerne i Kineserbyen. Undervejs besøger vi Lokomotivværkstedet og får en øl eller en kop kaffe eller the, og vi får forklaret de arbejdsgange og installationer, der er del af jernbanedriften. Guide er Erik Willumsgaard, som har arbejdet for DSB.

Mødested: Københavns Hovedbanegård ved Modeltoget. Tid: Kl. 14.00-16.30. Slut ved Dybbølsbro Station.

Pris: 125 kr. og 60 kr. for under 18. Øl, kaffe eller the og kage er inkluderet. Togbillet til S-tog København H – Enghave Station er ikke inkluderet.


##31.-5. Vestre Kirkegård

John Voldfrom viser rundt på Københavns store kirkegård fra 1870, hvor der ligger mange forskellige slags grave – fra Stauning og Knud Rasmussen til ukendte krigsflygtninge, og blandt andre nogle af Johns slægtning, hvilket gav ham en indgang til stedet. Vi nyder naturen med de særlige træer og de dyr, der lever i byens grønne lunge. Vi ser på de spændende monumenter, og får fornemmelsen af hvordan kirkegården stadig udvikler sig. Til slut tager vi jernbanebroen til Carlsbergbyen, og slutter af med øl eller kaffe på Café Elefanten. Ikke inkluderet, men deltagere får en lille rabat på bestillingen.

Tid: Kl. 14.00-16.30. Mødested: Sønder Boulevard foran Enghave Station. Slut Carlsbergbyen, Café Elefanten.

Pris: 100 kr. og 50 kr. for under 18.


#Rundvisning i Kødbyen hver lørdag til 21.-6

Kom til Kødbyens Mad og Marked, og tag vores 45 minutters rundvisning bag facaden i Kødbyen. Start fra markedspladsen på Flæsketorvet i den Hvide Kødby, til Øksnehallen og tilbage igen gennem ukendte passager i den Brune og den Grå Kødby. [[Læs mere|/vejviseren/madogmarkedsdage/]]
Rundvisninger kl. 11, 12, 14 og 15. Turen varer 45 minutter og prisen er 50 kr.


#Tilmelding Det er muligt at købe billetter via Billetto, men det er ikke et krav – man kan bare møde op på dagen. Ved over 4 deltagere må I gerne sende en besked til info@byvandring.nu. Så kan vi nogenlunde se, når vi skal sende to guider ud.

Vi modtager også gerne idéer til, hvor vi kan lave åbne vandringer i fremtiden.

Få friske nyheder og aktuel snik-snak via vores Facebook-side

"""]]

[[regler]]