From 1fbc666066cdccbc82346ba5201bb99f5e2c94b5 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: "https://www.google.com/accounts/o8/id?id=AItOawnDHAqtpGqONpXAXWdnqqWFjeWgcsojN3g" Date: Wed, 21 Jan 2015 22:19:46 +0100 Subject: --- vejviseren/cphstreetfood.mdwn | 54 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 1 file changed, 54 insertions(+) create mode 100644 vejviseren/cphstreetfood.mdwn (limited to 'vejviseren') diff --git a/vejviseren/cphstreetfood.mdwn b/vejviseren/cphstreetfood.mdwn new file mode 100644 index 00000000..552184db --- /dev/null +++ b/vejviseren/cphstreetfood.mdwn @@ -0,0 +1,54 @@ + +[[!meta title="Street Food serverer København på nye måder"]] + +[[!if test="included()" then=""" + +Vi kigger indenfor i den hyggelige madhule på Papirøen, hvor tredive forskellige boder serverer alverdens retter. Få en forsmag på hvordan COPENHAGEN STREET FOOD påvirker Københavns gastronomiske geografi. + +[[Læs mere...|/]] + +""" +else=""" + +#Street Food serverer København på nye måder + +###Copenhagen Street Food holder til på Papirøen til februar 2018. Men det ville være en skam at vente så længe med at besøge stedet. + +Papirøens porte er ikke lukkede længere. I den ene del af det lave pakhus mod havnen lokker Copenhagen Street Food med koreansk, japansk, brasiliansk, mexicansk, indisk, afrikansk – pølse, suppe, pizza, øl og vin, kaffe og kage. Ventetiden er kort, priserne er rimelige og frem for alt er variationen enorm. Københavnerne har opdaget en fantastisk hule med kulinariske muligheder i den halvmørke hal. Boderne er tømret, malet og dekoreret på hver deres måde, og maden kan nydes i tvangfri fællesområder, med mange hyggelige rum og hjørner. Hver person i selskabet kan vælge sit favoritkøkken. + +Det individuelle udtryk i de fælles rammer hænger sammen med stedets grundtanke. ”Hvis du kan lide god mad, går du også op i design. Du bruger din kreativitet på din mad og på din bod. De ting hænger sammen.” Det siger Jesper Møller om stadeholderne. Jesper er idémanden bag Copenhagen Street Food, som så chancen for at udfordre Københavns gastronomiske geografi, da Papirøen blev åbnet for udnyttelse. + +##Midlertidig magi +Papirøens åbne tilbud er midlertidige attraktioner. I 2018 er det planen at nedrive pakhus-komplekset, der ikke er nogen arkitektonisk perle. Og så skal der bygges nyt – og sikkert dyrt. Men indtil det sker, har en række kreative folk fået lov til at sætte præg på øen. Her er designere og showrooms, og Experimentarium har lejet sig ind for et par år, mens hallerne i Tuborg Havn renoveres. I de ¾ år der har været åbent, har mange fundet den lidt kringlede vej herud. + +[[Kryds de nye broer der giver adgang til Papirøen og de nærliggende holme i havnen.|/vejviseren/broer-og-holme/]] + +COPENHAGEN STREET FOOD er blevet vel modtaget både lokalt og globalt: ”Der er enorm støtte fra Christianshavn og omegn. Det er et lokalt sted, men alle udenlandske journalister synes Copenhagen Street Food er mega spændende. + +Den oprindelige tanke med COPENHAGEN STREET FOOD var et tilbud for erhvervskunder, ”for det giver mening når man kigger på tallene” siger Jesper Møller, ”men der manglede et sted ved havnen, hvor Københavnerne kunne være Københavnerne.” + +Det er en god holdning, synes vi fra byvandring.nu. Pionererne på Papirøen er med til at trække hundredetusinder gæster over og tage øen i øjesyn og i besiddelse. Det betyder at folk allerede kender stedet, og dermed, at dem der skal bygge måske tør satse på noget åbent og tilgængeligt. Vi kan håbe på vi ikke skal trækkes med atter en lukket kasse ved havnefronten, hvor kun medarbejdere og beboere kan nyde udsigten. Blandt andet har Christianshavns Lokaludvalg anbefalet, at der bliver tænkt restauranter og madsteder ind i de fremtidige planer. Og COPENHAGEN STREET FOOD er også parat i kraft af sin foreningsstruktur. + +”Grunden til det er lavet som forening er, at om 4 år kan vi vise gode regnskabstal og god økonomi. Så er det mere sandsynligt at en bygherre vil tage os alvorligt.” Siger Jesper Møller, som også er restauratør på Nationalmuseets restaurant Julian. Det kræver mere end blot økonomisk sans at få en vision som COPENHAGEN STREET FOOD til at blive til virkelighed ”Nogle af de ting, jeg har gjort, er det du ikke kan måle og skrive op – du ved det virker, hvis du forstår mennesker.” Men i øvrigt er opskriften simpel ifølge Jesper Møller: ”If you believe it will be a succes, it will be a succes”. + +I 2018 er det slut med Street Food i den form vi ser det i dag. (Så tag derud. Snart). Og de mange madboder skal ud af rugekassen. ”Min drøm er at skabe fremtidens restauratører – og hvis de kan få start hos mig, så er det OK.” Sådan siger Jesper Møller. + +##Mere mad i byen. + +Derefter skal tiden vise, hvad der sker. Vil madboderne blive til restauranter? Vil der opstå andre spise-haller rundt omkring i København, og vil nogle af boderne begynde at sælge på byens gader? + +Hos Byvandring.nu kan vi drømme om et mere mangfoldigt udbud af gademad i København til at supplere både de traditionelle og de forbedrede tilbud her er. For folks smag har rykket sig betydeligt. Nogle steder er der kebab-vogne i stedet for pølser. Der er kommet pølsevogne med højere kvalitet, og kunder med højere krav til pickles. Men det er små skridt i forhold til, hvad COPENHAGEN STREET FOOD stiller i udsigt. Der kan komme wokmad, kød på spid og afrikansk kylling på menuen i Københavns gader og stræder. + +Men vi vil ikke lade vor egen smag styre her. Vi indkalder læsernes anmeldelser af gademad og god fast food til folk på farten. Send mindst 20 velskrevne linjer og gerne et billede. Så vil vi bringe en anmeldelse i næste nummer af vejviseren, og belønne det med 5 cow dollars, der kan bruges i alle boderne i COPENHAGEN STREET FOOD på Papirøen. + + +Billede: + +Midt i denne fornyelse, skal vi også værdsætte det vi har. Harrys Place på Nordre Fasanvej har ikke havneblik, men er en legendarisk pølsebod på kanten mellem Nørrebro og Nordvest + + +[[!template id=note text="""tekst"""]] + +"""]] + +[[!tag blog]] -- cgit v1.2.3