summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/vejviseren
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'vejviseren')
-rw-r--r--vejviseren/fuglekvarteret.mdwn2
1 files changed, 1 insertions, 1 deletions
diff --git a/vejviseren/fuglekvarteret.mdwn b/vejviseren/fuglekvarteret.mdwn
index 09db5791..7739f575 100644
--- a/vejviseren/fuglekvarteret.mdwn
+++ b/vejviseren/fuglekvarteret.mdwn
@@ -21,7 +21,7 @@ Tag på en tur på de midst kendte veje i Fuglekvarteret i Nordvest, fra urban r
Kvarteret byder op navne som Vibevej, Mågevej, Glemtevej, Ørnevej, Svanevej, Rørsangervej, Stærevej osv. det er ikke det mest kendte kvarter i byen. Det hjælper heller ikke at der er et Fuglekvarter på Frederiksberg også, med Duevej, Solsortevej, Fuglebakken osv. Der er den gode forklaring at begge kvarterer ligger op af Nordre Fasanvej, der fandtes længe før der var bymæssig bebyggelse og nogen anledning til at finde på vejnavne der smager af natur.
-Nordvests Fuglekvarter ligger op til Nørrebro Station området. [[Som vi har beskrevet i en anden artikel| /vejviseren/udfordringen/]], så var dette et grænseland op til 1901, med meget spredt bebyggelse.
+Nordvests Fuglekvarter ligger op til Nørrebro Station området. [[Som vi har beskrevet i en anden artikel|/vejviseren/udfordringen/]], så var dette et grænseland op til 1901, med meget spredt bebyggelse.
[[!img fuglekv1897.png size=500x caption=""]] Der lå nogle huse langs Fasanvejen og Svanevej, men ellers var det en latrinlosseplads i området. Det kom fra København og blev afleveret i et udenbys sogn. Så på kortet fra 1897 er der ikke mange veje i området.
[[!img fuglekv1901.png size=500x caption=""]]Det blev anderledes efter 1901, hvor der straks blev planlagt veje til det kommende Ørnevejskvarter. Kortet fra samme år ser ret udbygget ud – men det er blot udtryk for en plan. Men det var en plan der viste sig at holde.