summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/rundgang/14.mdwn
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'rundgang/14.mdwn')
-rw-r--r--rundgang/14.mdwn20
1 files changed, 20 insertions, 0 deletions
diff --git a/rundgang/14.mdwn b/rundgang/14.mdwn
new file mode 100644
index 00000000..5065f2cc
--- /dev/null
+++ b/rundgang/14.mdwn
@@ -0,0 +1,20 @@
+(13.12.)
+INGEN VED HVEM DER HALSHUGGEDE HAVFRUEN.
+
+Det var en af de mest omtalte forbrydelser i det 20. århundredes Danmark. Og selvom Jørgen Nash tog skylden i sin selvbiografi, kan man ikke sige med sikkerhed, om han stod bag. Men både ”Jørgen Nash”, ”Sørøver Jørgen” og ”ingen ved det rigtigt” er korrekte svar.
+
+[Gå baglæns i kalenderen til Vesterbro under besættelsen.]
+
+SØRØVER JØRGEN
+
+Det gik verden rundt i 1964, da den Lille Havfrue mistede sit hoved i 1964, og selve Politiets drabsafdeling var på sagen. En person der kom i søgelyset var avantgardekunstneren Jørgen Nash, som var centralt placeret i den situationistiske bevægelse.
+
+Det blev ikke opklaret før performancekunstneren afslørede sig selv i selvbiografien ”Havfruemorderen krydser sit Spor”, men den bog er fuld af gode historier og bemærkelsesværdige beskyldninger, og der er så meget digt i den, at man ikke kan vide sig sikker.
+
+Året efter – i 1998 – var hovedet væk igen. Nu var den ”hoved”-mistænkte freelancefotografen Michael Forsmark, der var først på pletten og var mistænkt indtil anklagen blev frafaldet. Men i en bog fra i år går han åbenbart til bekendelse for at stå bag havfruehalshugning nr. 2.
+
+Selvom den første attentatmand er ukendt, var Jørgen Sørøver kendt i området, hvis man skal tro hans erindringer. Under Anden Verdenskrig var han modstandsmand, men lavede også jobs for en af datidens store forbrydere, som ejede en antikvitetsforretning i Bredgade, men også opererede fra en baggård i Nyhavn. For Nyhavn er hvor vi skal hen, hvor der både er solsiden, smørrebrødssiden og de tidligere så berygtede baggårde.
+
+SPØRGSMÅL TIL 14.12. OM EN FORBRYDER AF EN ANDEN KALIBER END HAVFRUEMORDEREN.
+
+Hvad er dæknavnet på den mest berygtede sortbørskonge fra besættelsen og de første år efter befrielsen. En mand, som dog aldrig ville krumme håret på en havfrue.