summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/mursten.mdwn
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'mursten.mdwn')
-rw-r--r--mursten.mdwn3
1 files changed, 1 insertions, 2 deletions
diff --git a/mursten.mdwn b/mursten.mdwn
index 9912fc04..87f2e4ff 100644
--- a/mursten.mdwn
+++ b/mursten.mdwn
@@ -62,8 +62,7 @@ Beton holdt sit indtog for alvor under byggeboomet i 1960’erne, hvor de gammel
På Bispebjerg finder man også Hospitalet af rådhusarkitekten Martin Nyrop, og en unik bugtende murstensbygning fra 2003 med kælenavnet ”Slangehuset”. Det har Bjørn Nørgaard som arkitekt og er opført efter gamle håndværksmæssige principper.
[[!img assistensmur.jpg size=500x class=solo]]
-
-I marts 2013 blev en af portene til Assistens Kierkegaard påkørt af en metro-entreprenør, der nær havde væltet muren. Den skæve portsøjle blev trukket op igen, og kunne repareres uden at den skulle genopbygges fra grunden.
+*I marts 2013 blev en af portene til Assistens Kierkegaard påkørt af en metro-entreprenør, der nær havde væltet muren. Den skæve portsøjle blev trukket op igen, og kunne repareres uden at den skulle genopbygges fra grunden.*
##Mursten til skue
Mursten af alle slags produceres stadig. Kirken i Avedøre og Skuespilhuset i København har fx helt unikke sten. Da Lundgaard & Tranberg tegnede Skuespilhuset, ønskede de en helt særlig facade og valgte derfor stenen Kolumba, der oprindeligt blev designet til museet Kolumba i Köln. De teglsten er specielle fordi de bliver fremstillet delvist efter gamle metoder. Manipulation med kulbrændingen giver farvespil og stenene er også længere end normalt. Netop den Kolumbasten, som Lundgaard & Tranberg designede til Skuespilhuset kaldes i dag Royal Playhouse i hele verden.