summaryrefslogtreecommitdiff
diff options
context:
space:
mode:
-rw-r--r--vejviseren/status2017.mdwn71
1 files changed, 71 insertions, 0 deletions
diff --git a/vejviseren/status2017.mdwn b/vejviseren/status2017.mdwn
new file mode 100644
index 00000000..914671dc
--- /dev/null
+++ b/vejviseren/status2017.mdwn
@@ -0,0 +1,71 @@
+[[!meta title="Status for 2017 med Byvandring.nu."]]
+
+[[!if test="included()" then="""
+
+Lidt af hvad vi havde for i 2017. Tabte og vundne kampe om Københavns sjæl, og mindeord for Erik Willumsgaard.
+
+[[!img /img/bredformatbillede.jpg class=blog link=til-sig-selv]]
+
+[[Læs mere...|link-til-sig-selv]]
+
+"""
+else="""
+
+#Status for 2017.
+
+2017 har været et travlt år for www.byvandring.nu, hvor vi blandt andet har lanceret ture på Amager og i Valby, og en tur til markering af salget af de Dansk Vestindiske Øer i 1917. Der kommet flere særlige ture rettet mod skoler og konfirmationsforberedelse. Samt svenskere, der dog lader vente på sig. Til gengæld har vi gået etr meget stort antal ture for firmaer, foreninger og familier.
+
+[[!img /img/hoejformatbillede.jpg class=high caption="Annette Birch guider i Frederiksstaden på turen Arven fra Vestindien.]]
+
+Vi er kommet tæt på den politiske debat gennem Vandrende Vælgermøder op til Kommunalvalget den 21.11. Det fornemmelse for, hvad der er på spil i Københavns politik. Også på et par andre områder har vi været tæt på kampen om, hvordan byen skal være.
+
+
+##Slagtergådene i skudlinien.
+
+Siden 2016 har vi et par gange nævnt Slagtergårdene på Vesterbro; og kampen for at bevare det historiske miljø omkring starten Enghavevej. Over 10.000 borgere har skrevet under for deres bevarelse. På trods af dét besluttede den afgående Borgerrepræsentation at vedtage en lokalplan, der tillader nedrivning af disse bygninger.
+
+[[Her er vores artikel om Slagtergårdene fra Vejviseren tilbage fra Februar 2016|https://byvandring.nu/vejviseren/slagtergaarde/]]
+
+Der kan nu bygges tæt i dette område. Hvis det sker forsvinder der et gammelt lavt bebygget og spændende område midt på Vesterbro. Som vi har skrevet om før, fortjener bydelen noget andet og noget anderledes. Javist mennesker vil gerne bo i byen, men det er netop fordi byen har historie.
+
+[Læs i Magasinet KBH om beslutningen](http://www.kbh.dk/bolig/nu-bliver-slagtergaardene-paa-enghavevej-revet-ned-jeg-er-utrolig-ked-af-det-2)
+
+[[!img /vejviseren/slagtergaarde/slagtergaard_portvue.jpg class=high caption="Kom forbi på Enghavevej og tag et kig ind i de gamle gårde, før det bliver for sent.]]
+
+
+##De gamle Værtshuse holder stand.
+
+En anden aktion havde bedre held: bevægelsen for at bevare et par historiske værtshuse i Indre By, Hviids Vinstue og Skindbuksen. En engelsk investor havde opkøbt flere huse i karreen mellem Lille Kongensgade og Østergade, og prøvede at presse nogle værtshuse ud, der havde ligget i gaden siden begyndelsen af 1700-tallet. Blandt rapporterede beværtningerne om chikane og sabotage mod deres anlæg. Årsagen til de grove metoder menes at være metrobyggeriet der snart er færdigt. Lille Kongensgade gå fra at være en ubemærkelsesværdig sidegade til at blive centralt placeret åbning ind til Indre Bys shoppinggader, med dyre adresser, velegnede til modebutikker osv.
+
+Som medlem af Borgerrepræsentationen fik Allan Mylius Thomsen han fremsat forslag til en bevarende lokalplan, der altså blev vedtaget, så i det tilfælde valgte kommunen at beskytte. [Her er sagen i hans egne ord.]()
+
+[[!img erikwogmylius.jpg class=high caption="Allan Mylius Thomsen i midten med hatten og til højre Erik Willumsgaard. Billedet er fra en aktion i Lille Kongensgade i august 2017.]]
+
+
+##Erik Willumsgaard 1953 – 2017
+
+Få dage før valget i November mistede vi vores kollega Erik Willumsgaard, der blev slået ihjel i et trafikuheld undervejs på cykel. Erik havde været involveret i begge de ovennævnte kampe for bevaring af Københavns historiske særpræg. Erik var et vidt engageret menneske, med en stor kærlighed til København, der havde arbejdet som guide for byvandring.nu siden 2014, og var ansvarlig for mange initiativer, fx udvikling af ture i Kødbyen på Vesterbro.
+
+Mange deltagere på vore ture vil huske Erik som en fremragende fortæller, som særligt elskede at vise rundt på Vesterbro, som han havde gjort til sit kvarter. Han var medlem af Lokaludvalg, menighedsråd og aktiv i andre steder i bydelen og København i det hele taget. Han er savnet af sine kolleger.
+
+Vi følger Eriks eksempel, og bliver ved med at engagere os i vores by. Som læsere må I gerne fortælle os om det spændende der sker i byen som vi kan anbefale, og om de slag der skal slås for at København kan udvikle sig ordentligt og blive ved at være sig selv.
+
+[[!img erik2015okt.jpg class=high caption="Erik Willumsgaard guider på Vesterbro, oktober 2015.]]
+
+##Vi er også spændt på hvad 2018 bringer.
+
+I det kommende år kigger vi på vort udvalg af ture om Besættelsestiden, og ser nærmere på de gamle kvarterer i Københavns Indre By. Men vi vil også gerne bevæge sig ud i nye bydele som fx Brønshøj. Andre ændringer går på organisering, hjemmeside osv. for at gøre livet lettere for vore kunder og os selv.
+
+Nogle af de ting vi kommer til at lave i 2018 aner vi ikke endnu. For en sikkerheds skyld vil jeg ikke skrive mere, men opfordre til at du tilmelder dig vores nyhedsbrev, hvis du ikke allerede modtager det.
+
+Men ønske om et godt 2018.
+
+[[!img /img/hoejformatbillede.jpg class=solo caption="Københavns kvarterer var en administrativ opdeling af byen fra 1633 og frem til år ca. 1900. Vi skal bruge opdelingen til at ser nærmere på det gamle København bid for bid."]]
+
+
+
+"""]]
+
+[[!tag blog vejviseren]]
+[[!tag artikel]]
+[[!meta date="2018-01-01"]]