summaryrefslogtreecommitdiff
diff options
context:
space:
mode:
-rw-r--r--refshaleoen.mdwn36
1 files changed, 36 insertions, 0 deletions
diff --git a/refshaleoen.mdwn b/refshaleoen.mdwn
new file mode 100644
index 00000000..88535cd9
--- /dev/null
+++ b/refshaleoen.mdwn
@@ -0,0 +1,36 @@
+[[!meta title="Nyhavn til Christianshavn byvandring"]]
+
+[[!if test="included()" then="""
+
+[[!img trangravscykler.jpg class=overview link=/overvandene]]
+
+Hør historien bag Refhaleøens store bygninger og mærkelige smutveje. Det er historien om stor industri, B&W's selvbevidste arbejdere, pionerer og iværksættere og om planer for fremtiden.
+
+[[Læs mere...|/refshaleoen]]
+
+"""
+else="""
+
+[[!img trangravscykler.jpg class=deco]]
+[[!img husbaadenordatlant.jpg class=deco]]
+[[!img arsenalbro_1746.jpg class=deco]]
+[[!img sejlmagerhus.jpg class=deco]]
+[[!img gammeldok_christianshavn_ca1750.jpg class=deco]]
+
+# Refshaleøen
+**Hvad siger de ude på B&W-øen**
+
+#Reshaleøen
+**Hvad siger de ude på B&W-øen**.
+
+Vi kigger på de store omgivelser på Refshaleøen, og hører den store historie om B&W, og mærker hvor det historiske område er på vej hen. B&W var internationalt førende i skibsbygning, og virksomheden dominerede Københavns Havn, med Refshaleøen som tyngdepunkt, en ø som blev bygget til værftet, og blev udbygget med anlæg og bygninger til at holde takt med udviklingen i skibsbyggeri. Værftet lukkede i 1996, og dermed ophørte en epoke, hvor B&W-arbejderne havde ført an i strejker og konflikter. ’Hvad siger de ude på B&W-øen?’, spurgte arbejderne på byens andre arbejdspladser hinanden. Medarbejderne var stærkt organiserede, og kom også til at stå bag byggerier som Kartoffelrækkerne, Humleby og Komponistkvarteret.
+
+Følg øens historie fra grundlæggelsen i 1872 til i dag, hvor Refshaleøen i kommunens planer er et såkaldt perspektivområde, som først skal bebygges fra 2031. Området er i dag ejet af pensionskasser. Det bliver spændende, om man stadig vil kunne finde spor af den stolte arbejderkultur og industrihistorie om nogle år.
+På turen ser vi mange eksempler på den midlertidighed, der præger området lige nu: Studieboliger, streetfood, cafeer, værksteder, kunsthaller og eksklusive restauranter, sports- og oplevelsescentre, musikfestivaler, byhaver og start-ups.
+
+Turen tager to timer og starter og slutter ved den gamle hovedvagt og indgang til området – i dag cafeen La Banchina, Refshalevej 141
+
+
+"""]]
+
+[[!tag ture havnen city byudvikling arkitektur]]