summaryrefslogtreecommitdiff
diff options
context:
space:
mode:
-rw-r--r--todo.mdwn64
1 files changed, 49 insertions, 15 deletions
diff --git a/todo.mdwn b/todo.mdwn
index e3c06458..8bbd4acd 100644
--- a/todo.mdwn
+++ b/todo.mdwn
@@ -11,6 +11,8 @@ Slet venligst uaktuelle punkter!
###Manual. HASTER IKKE! Det er svært for mig at overskue funktioner og muligheder i programmet. Måske kunne jeg opbygge en manual set fra brugerperspektiv.
+Det ville være interessant, ikke blot for dig, men for alle vores ikiwikibrugere, ja også på verdensplan.
+
###Billedstørrelser
Billeder skal markeres med !img - så bliver de til links, og størrelsen kan markeres. Se eksemplerne ovenfor (i redigeringsmodus).
@@ -86,8 +88,7 @@ Hver artikel skriver du som en side for sig. Siderne kan knyttes sammen vha. tag
* ¿Kan vedhæftede billeder slettes, kan hele undersider slettes (for overskuelighedens skyld?
-20/6 Jeg kan ikke slette fra .nu . Det er en af ulemperne ved at slutdata ikke at ligge på vores egen server. Hvad der en gang er uploadet kan ikke fjernes uden en nørds hjælp. Lav en liste her, så får jeg ham til den en dag.
-
+20/6 Jeg kan ikke slette fra .nu . Det er en af ulemperne ved at slutdata ikke ligger på vores egen server. Hvad der en gang er uploadet kan ikke fjernes uden en nørds hjælp. Lav en liste her, så får jeg ham til den en dag.
* ¿Paths: spiller det en rolle hvor jeg opretter et dokument fra - fx oprettede jeg link fra en turbeskrivelse om Islands Brygge til Vesterbro. Bliver path bestemt af hvor henvisningen til en ny side først oprettes, eller hvorfra den først åbnes og skrives i?
@@ -97,20 +98,53 @@ Hver artikel skriver du som en side for sig. Siderne kan knyttes sammen vha. tag
[[!meta date="1970-08-01"]]
[[!if test="included()" then="""
-Siden 2000 har vi haft agentur, import og engros-salg af [[Scharffen Berger|scharffenberger]], en
-chokolade fra San Francisco, som har vundet mange fans blandt professionelle
-kokke og madskribenter verden over med sin rige, nuancerede smag, som skabt til
-desserter og kager. Der er 3 suveræne mørke chokolader 62%, 70% og 99% til Restauranter og caféer. Og et righoldigt udvalg af barer til detailsalg. Sidst tilkommen er den spændende "mørke" mælkechokolade, 68% kakao og lidt mælk har skabt en anderledes og uhyre velsmagende chokolade.
-"""
+Denne tekst er en teasertekst. Den kan kun ses i inline visninger af siden"""
else="""
-#Scharffenberger
-En af verdens bedste chokolader kommer fra Californien. Scharffenberger
-har længe haft en høj stjerne hos kokke, anmeldere, madskribenter og
-chokoladefans verden over. Og det med god grund. Smagen af Scharffen Berger
-er fyldig, rund og rig, og det gør den perfekt til kager og desserter.
+Resten ses her. Men nu er jeg selvfølgelig ret spændt på at se siden vist på todosiden. Der burde kun stå disse få linier.
+"""]]
-Scharffen Berger fås som mørk chokolade i 62%, 70%, 82% og 99%.
+> Jeg har kigget på siden i Safari. I nogle af siderne starter teksten
+> først der hvor billedsøjlen stopper. Den er fin i Firefox.
-Vi er eneimportører af Scharffenberger i Danmark.
-"""]]
+Hvilke sider drejer det sig om? Det kan være, jeg kan se en forskel.
+
+> Jeg skal have lavet særlige sidebars for de dele af hjemmesiden der er
+> hhv. *Skoler og Gymnasier* og *Tours in English.* Der er formodentlig en
+> slags kode der skal skrives på hver underside om det.
+
+Det kan laves sådan at en særlig sidebar kan dukke op på sider med et tag, jeg foreslår school og english - det er de vist allerede tagget med.
+
+[[!tag school]]
+
+> Kan den grønne farve komme tilbage på Skole-siderne?
+
+Jeg ser på det. Jeg var ikke klar over at farven var væk.
+
+> (jeg har iøvrigt
+> fjernet det grønne "byvandring.nu" billede øverst i billedfrisen. Den
+> var også blevet presset sammen. Det samme gælder en af illustrationerne
+> i turen Geniernes Guldalder (fra Thorvaldsens Museum).
+
+Det er ikke rettet på byvandring.nu. Jeg får Jonas til at kigge på det. Han er i New York, og vågner først senere.
+
+Sammenpresningen tyder på at man nu skal angive nøjagtig relativ størrelse på billederne; jeg undersøger det.
+
+> Til Tours in English vil jeg også gerne have en anderledes topbar - hvor
+> jeg kan skrive links på engelsk.
+
+Det kræver at alt hvad du skriver på engelsk er undersider til english.
+
+> Og jeg har igen-igen glemt hvordan jeg egentlig laver en tekst. Dvs. at
+> der er en teaser og en fuld tekst. Jeg må lige gennemskue det - kan det
+> nok selv. Men hvis du kunne anvise hvad du mener er den mest logiske
+> rækkefølge at oprette undersider i, når jeg beskriver en ny tur.
+
+Opret en side ved at skrive et link til den fra en eller anden side. Navngiv uden mellemrum og specialtegn, fx [[Tivoli]] eller [[Zoologisk Have|zoo]]. Gem med note.
+
+Tryk på spørgsmålstegnet ?Tivoli, og den nye side vil åbne. Skriv teksten.
+
+Før du gemmer teksten, så gå ind i drop-downmenuen oven over tekstfeltet og vælg placering. Almindelige turbeskrivelser ligger i tours, altså tours/tivoli. Teasertekst til tivoli skal hedde tours/tivoli/teaser. Er der brug for en skoleteaser, hedder den fx tours/tivoli/school. Altså er det logisk at oprette hovedsiden først, derefter den tilhørende teaserside. Giv den tags efter de inline oversigtssider, den skal dukke op i.
+
+Det er faktisk også muligt at skrive teaserteksten i samme fil som beskrivelsen. En del af teksten bruges, når siden vises inline, en anden på selve siden. Det er dog ikke nødvendigvis smart, hvis der er behov for at samme turbeskrivelse kan have forskellige teasertekster.
+En inline tekst kan også foldes ud og klappes sammen. God fx til blogindlæg.