summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/blog
diff options
context:
space:
mode:
authorhttps://www.google.com/accounts/o8/id?id=AItOawkvAQ2pGG272FFZHZbpuyAFEGhj3ph3p9I <Paul@web>2013-02-03 00:05:46 +0100
committerbyvandring.nu website <bynu@mail.bitbase.dk>2013-02-03 00:05:46 +0100
commit8fd4b05f04853a9508013eb7a88bbe85c34b7b70 (patch)
treee21b8935cb38e78bdc6f7ec8ebad8d0211f6a4f3 /blog
parent2b329e47e06882f407c778fa1c56bfa3488c22d5 (diff)
Diffstat (limited to 'blog')
-rw-r--r--blog/theregoes.mdwn5
1 files changed, 2 insertions, 3 deletions
diff --git a/blog/theregoes.mdwn b/blog/theregoes.mdwn
index 0a815efc..f82ccb03 100644
--- a/blog/theregoes.mdwn
+++ b/blog/theregoes.mdwn
@@ -19,10 +19,9 @@ else="""
Kødbyens knive var hvæsset før fanden fik sko på, og de store kroppe af dyr blev kørt ind i den årle morgen. Kødet til København blev skåret, pakket og ekspederet. Efter den sidste pølsevogn var trillet ud op ad formiddagen, faldt der ro over de hvide bygninger. Der var stille om eftermiddagene – dengang i 90’erne - når vi stod i kø til den "Hemmelige Irma" i den gamle Fjerkræhal, for at købe let ramponerede eller uddaterede varer til passende priser.
-Slagterne og Vesterbro har blandet blod siden Trommesalen åbnede i 1757, og de satte dres præg på området ved Halmtorvet. Der kom styr på sagerne med Øksnehallen og den Brune Kødby fra 1904. En generation senere rev man Vestre Gasværk ned og byggede et hvidt og blåt funkisanlæg, indviet i 1934 som Hvide Kødby. I dag er der kun 8 traditionelle grossister tilbage i Kødbyen, men her handles stadig kød- og Inco er et tilløbsstykke før helligdage. Der er flere findes restauranter, barer, kreative og gastronomiske virksomheder bag de hvide vægge.

+Slagterne og Vesterbro har blandet blod siden Trommesalen åbnede i 1757, og de satte deres præg på området ved Halmtorvet. Der kom styr på sagerne med Øksnehallen og den Brune Kødby fra 1904. En generation senere rev man Vestre Gasværk ned og byggede et hvidt og blåt funkisanlæg, indviet i 1934 som Hvide Kødby. I dag er der kun 8 traditionelle grossister tilbage i Kødbyen, men her handles stadig kød- og Inco er et tilløbsstykke før helligdage. Der er flere findes restauranter, barer, kreative og gastronomiske virksomheder bag de hvide vægge.

-
-Kunst i Kødbyen: Der er en god håndfuld gallerier, fx [Galleri Bo Bjerggaard](http://www.bjerggaard.com) har indtil 2 marts en udstilling af Poul Gernes og af den tyske kunstner Cosima von Bonin, der har kæmpet for hans internationale berømmelse.
+Kunst i Kødbyen: Der er en god håndfuld gallerier, fx [Galleri Bo Bjerggaard](http://www.bjerggaard.com) har indtil 2 marts en fælles udstilling af Poul Gernes og af den tyske kunstner Cosima von Bonin, der har kæmpet for hans internationale berømmelse.
Det er lang tid siden der blev spillet om plovmænd i restaurant Tyren. Relieffet af Utzon-Frank er stadig stedets vartegn, og Kødbyen er stadig ved at finde sin form.