summaryrefslogtreecommitdiff
diff options
context:
space:
mode:
-rw-r--r--skueplads.mdwn4
1 files changed, 2 insertions, 2 deletions
diff --git a/skueplads.mdwn b/skueplads.mdwn
index 2b73886f..203b587a 100644
--- a/skueplads.mdwn
+++ b/skueplads.mdwn
@@ -27,7 +27,7 @@ Vi bevæger os mellem de kongelige og folkelige teatre gennem tiderne. Der optrĂ
Men der er også politisk teater, og kroninger, bryllupper og politiske omvæltninger der har udspillet sig dramatisk med byen pladser og paladser som bagtæppe. Så vi ser på hvordan magten iscenesætter sig selv, eller hvordan den kan stå for fald ude i det offentlige rum. Men man kan også høre om de stykker som hoffet opførte til sin egen fornøjelse med konge og dronning i prominente roller.
-På rollelisten har vi teatertossede konger, lystne grever, og scenefolk med pengeproblemer og psykiske udfordringer. Der er Ludvig Holberg, som brugte scenekunst til at forme selve den danske kultur, Grevinde Danner der ville være noget ved musikken og hendes modpart Johanne Louise Heiberg, som dannede kulturelt magtcentrum med sin mand Johan Ludvig. For ikke at tale om en perlerække af gale mennesker fra Norge og Sverige, såsom Ibsen og Strindberg, som kom det København for at lave skandale.
+På rollelisten har vi teatertossede konger, lystne grever, og scenefolk med pengeproblemer og psykiske udfordringer. Der er Ludvig Holberg, som brugte scenekunst til at forme selve den danske kultur, Grevinde Danner der ville være noget ved musikken og hendes modpart Johanne Louise Heiberg, som dannede kulturelt magtcentrum med sin mand Johan Ludvig. For ikke at tale om en perlerække af gale mennesker fra Norge og Sverige, såsom Ibsen og Strindberg, som kom til København for få opført skuespil og skabe skandale.
Op på tilskuerrækkerne finder vi både borgerskab, skønånder, onde anmeldere og højtråbende pøbel. Hvad enten stykket udspiller sig på de skrå brædder eller på byens brosten.
@@ -36,4 +36,4 @@ Start ved Højbro Plads, Christansborg, Kongens Nytorv, Amalienborg eller Nørre
"""]]
-[[!tag historie teater blog ture city]]
+[[!tag historie scene blog ture city]]