From 0dd843c02ee86ac7e50519fff26bde6979eaeeae Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Jonas Smedegaard Date: Sat, 10 Nov 2007 20:07:45 +0100 Subject: Årets gang flyttet ud alene (fra underpunkt til Produktionen) MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit --- produktion/cyklus.mdwn | 13 ------------- produktion/sidebar.mdwn | 2 +- 2 files changed, 1 insertion(+), 14 deletions(-) delete mode 100644 produktion/cyklus.mdwn (limited to 'produktion') diff --git a/produktion/cyklus.mdwn b/produktion/cyklus.mdwn deleted file mode 100644 index 288cc05..0000000 --- a/produktion/cyklus.mdwn +++ /dev/null @@ -1,13 +0,0 @@ -[[meta title="Årets gang"]] - -# Årets gang -Efterår er brunsttid på Blanksøgaard. Udvalgte avlsvæddere sørger for, at der fem måneder senere, typisk i april, kommer lam til verden. - -Det økologiske lammekød stammer fra krydsninger mellem de bedste racer: Gotlandsk Pelsfår, Texel, Suffolk og Charolais. Her i Norden har vi i årtusinder kendt og værdsat Gotlandsk Pelsfår. De har som husdyr udgjort kernen i utallige fårebesætninger. - -Nyfødte lam får modermælk de første tre, fire måneder, men allerede efter få uger begynder lammene langsomt at æde det økologiske kløvergræs. - -Efter en god, lang sommer i det fri kan lammene slagtes. De største af dem er slagteklare efter fem måneder. Blanksøgaard Lam leveres derfor som hovedregel i perioden fra oktober til påske, men vi arbejder på at fremavle nye racekombinationer, hvor brunsten indfinder sig lidt tidligere end tilfældet er i dag. - - - diff --git a/produktion/sidebar.mdwn b/produktion/sidebar.mdwn index b17881a..aa48259 100644 --- a/produktion/sidebar.mdwn +++ b/produktion/sidebar.mdwn @@ -1,5 +1,5 @@ + * [[Årets_gang|cyklus]] * [[Produktionen|produktion]] - * [[Årets_gang|cyklus]] * [[Dyrevelfærd|vel]] * [[Kødet|koed]] * [[Opskrifter]] -- cgit v1.2.3