From 0970c155a4ad8a803bb9f0251ad6b1488c6ca063 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Blanksøgård Date: Tue, 6 Nov 2007 19:58:23 +0100 Subject: Omdøbt en stak sider... MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit --- cyklus.mdwn | 11 ++++++++++- ejer.mdwn | 3 +++ gaarden.mdwn | 3 --- hunde.mdwn | 8 ++++++++ hundene.mdwn | 8 -------- koed.mdwn | 7 +++++++ "k\303\270det.mdwn" | 7 ------- manden.mdwn | 3 --- stedet.mdwn | 3 +++ year.mdwn | 10 ---------- 10 files changed, 31 insertions(+), 32 deletions(-) create mode 100644 ejer.mdwn delete mode 100644 gaarden.mdwn create mode 100644 hunde.mdwn delete mode 100644 hundene.mdwn create mode 100644 koed.mdwn delete mode 100644 "k\303\270det.mdwn" delete mode 100644 manden.mdwn create mode 100644 stedet.mdwn delete mode 100644 year.mdwn diff --git a/cyklus.mdwn b/cyklus.mdwn index f9c6fba..e91db2f 100644 --- a/cyklus.mdwn +++ b/cyklus.mdwn @@ -1 +1,10 @@ -tirsdagstest \ No newline at end of file +Efterår er brunsttid på Blanksøgaard. Udvalgte avlsvæddere sørger for, at der fem måneder senere, typisk i april, kommer lam til verden. + +Det økologiske lammekød stammer fra krydsninger mellem de bedste racer: Gotlandsk Pelsfår, Texel, Suffolk og Charolais. Her i Norden har vi i årtusinder kendt og værdsat Gotlandsk Pelsfår. De har som husdyr udgjort kernen i utallige fårebesætninger. + +Nyfødte lam får modermælk de første tre, fire måneder, men allerede efter få uger begynder lammene langsomt at æde det økologiske kløvergræs. + +Efter en god, lang sommer i det fri kan lammene slagtes. De største af dem er slagteklare efter fem måneder. Blanksøgaard Lam leveres derfor som hovedregel i perioden fra oktober til påske, men vi arbejder på at fremavle nye racekombinationer, hvor brunsten indfinder sig lidt tidligere end tilfældet er i dag. + + + diff --git a/ejer.mdwn b/ejer.mdwn new file mode 100644 index 0000000..07ec03c --- /dev/null +++ b/ejer.mdwn @@ -0,0 +1,3 @@ +Henrik Refsgaard har med base på Blanksøgaard i en menneskealder været et af fyrtårnene i arbejdet på at udvikle økologisk landbrug. + +Talrige tillidsposter i landbrugets vidt forgrenede organisationssystem er det blevet til, og med Blanksøgaard Lam tager Henrik Refsgaard endnu et skridt, der fremmer økologien. \ No newline at end of file diff --git a/gaarden.mdwn b/gaarden.mdwn deleted file mode 100644 index e2b7830..0000000 --- a/gaarden.mdwn +++ /dev/null @@ -1,3 +0,0 @@ -Blanksøgaards historie er lang og på mange måder repræsentativ for udviklingen i dansk landbrug. Siden 1995 har Henrik Refsgaard ejet Blanksøgaard, der ligger idyllisk i den lille vestsjællandske landsby, Mogenstrup, ti kilometer syd for Holbæk. Blanksøgaard, som vi kender den i dag, er opført i 1908. - -Gården drives økologisk med korn, frø og fåreavl. Det kuperede terræn omkring gården har altid stillet krav til både mennesker og dyr, og fåreavl har ideelle betingelser i de vestsjællandske bakker. \ No newline at end of file diff --git a/hunde.mdwn b/hunde.mdwn new file mode 100644 index 0000000..edb4731 --- /dev/null +++ b/hunde.mdwn @@ -0,0 +1,8 @@ +Fårehund og hyrde har arbejdet sammen fra dengang mennesket begyndte at holde husdyr. I dag er hunden en uundværlig og integreret del af ethvert fårehold. Hunden holder sammen på flokken og hjælper med at få fårene til at gå i samme retning. + +-Får har bevaret deres naturlige egenskaber. De er flokdyr, og det udnytter jeg i mit samarbejde med hunden, siger Henrik Refsgaard. + +Når der skal samling på fårene kommanderer han sin hund om bag ved fårene, hunden samler så fårene, og fordi hunden opfatter Henrik som en flokfører, driver hunden fårene i den retning, Henrik bevæger sig. + +-Det er som med en urskive. Jeg står dér, hvor klokken er seks, hunden står så dér, hvor klokken er tolv. Hunden skaber selv dén balance, fortæller Henrik Refsgaard. Blanksøgaard råder i dag over to fårehunde. + diff --git a/hundene.mdwn b/hundene.mdwn deleted file mode 100644 index edb4731..0000000 --- a/hundene.mdwn +++ /dev/null @@ -1,8 +0,0 @@ -Fårehund og hyrde har arbejdet sammen fra dengang mennesket begyndte at holde husdyr. I dag er hunden en uundværlig og integreret del af ethvert fårehold. Hunden holder sammen på flokken og hjælper med at få fårene til at gå i samme retning. - --Får har bevaret deres naturlige egenskaber. De er flokdyr, og det udnytter jeg i mit samarbejde med hunden, siger Henrik Refsgaard. - -Når der skal samling på fårene kommanderer han sin hund om bag ved fårene, hunden samler så fårene, og fordi hunden opfatter Henrik som en flokfører, driver hunden fårene i den retning, Henrik bevæger sig. - --Det er som med en urskive. Jeg står dér, hvor klokken er seks, hunden står så dér, hvor klokken er tolv. Hunden skaber selv dén balance, fortæller Henrik Refsgaard. Blanksøgaard råder i dag over to fårehunde. - diff --git a/koed.mdwn b/koed.mdwn new file mode 100644 index 0000000..5d52441 --- /dev/null +++ b/koed.mdwn @@ -0,0 +1,7 @@ +Fersk lammekød fra Blanksøgaard fås i et varieret sortiment af udskæringer, som passer godt til det moderne, danske køkken. Lammene er kødfyldte, koteletten syner af noget. + +Blanksøgaard Lam lægger vægt på, at den moderne forbruger ikke altid råder over en halv dag til brug i køkkenet. Derfor kommer der også udskæringer, som på forholdsvis kort tid kan tilberedes. + +Blanksøgaards lam bliver slagtet lokalt. Typisk leveres dyrene til slagtning tirsdag aften, onsdag bliver de slagtet. Så hænger de på køl en uges tid, det sikrer mørt kød. Torsdag, en god uge efter slagtningen, ligger Blanksøgaard Lam som en delikatesse i butikkerne. + +I sortimentet finder du blandt andet lammekrone, culotte, wokstrimler, lammesteaks, bovsteg, lammekølle og en stribe forskellige charcuterivarer. \ No newline at end of file diff --git "a/k\303\270det.mdwn" "b/k\303\270det.mdwn" deleted file mode 100644 index 5d52441..0000000 --- "a/k\303\270det.mdwn" +++ /dev/null @@ -1,7 +0,0 @@ -Fersk lammekød fra Blanksøgaard fås i et varieret sortiment af udskæringer, som passer godt til det moderne, danske køkken. Lammene er kødfyldte, koteletten syner af noget. - -Blanksøgaard Lam lægger vægt på, at den moderne forbruger ikke altid råder over en halv dag til brug i køkkenet. Derfor kommer der også udskæringer, som på forholdsvis kort tid kan tilberedes. - -Blanksøgaards lam bliver slagtet lokalt. Typisk leveres dyrene til slagtning tirsdag aften, onsdag bliver de slagtet. Så hænger de på køl en uges tid, det sikrer mørt kød. Torsdag, en god uge efter slagtningen, ligger Blanksøgaard Lam som en delikatesse i butikkerne. - -I sortimentet finder du blandt andet lammekrone, culotte, wokstrimler, lammesteaks, bovsteg, lammekølle og en stribe forskellige charcuterivarer. \ No newline at end of file diff --git a/manden.mdwn b/manden.mdwn deleted file mode 100644 index 07ec03c..0000000 --- a/manden.mdwn +++ /dev/null @@ -1,3 +0,0 @@ -Henrik Refsgaard har med base på Blanksøgaard i en menneskealder været et af fyrtårnene i arbejdet på at udvikle økologisk landbrug. - -Talrige tillidsposter i landbrugets vidt forgrenede organisationssystem er det blevet til, og med Blanksøgaard Lam tager Henrik Refsgaard endnu et skridt, der fremmer økologien. \ No newline at end of file diff --git a/stedet.mdwn b/stedet.mdwn new file mode 100644 index 0000000..e2b7830 --- /dev/null +++ b/stedet.mdwn @@ -0,0 +1,3 @@ +Blanksøgaards historie er lang og på mange måder repræsentativ for udviklingen i dansk landbrug. Siden 1995 har Henrik Refsgaard ejet Blanksøgaard, der ligger idyllisk i den lille vestsjællandske landsby, Mogenstrup, ti kilometer syd for Holbæk. Blanksøgaard, som vi kender den i dag, er opført i 1908. + +Gården drives økologisk med korn, frø og fåreavl. Det kuperede terræn omkring gården har altid stillet krav til både mennesker og dyr, og fåreavl har ideelle betingelser i de vestsjællandske bakker. \ No newline at end of file diff --git a/year.mdwn b/year.mdwn deleted file mode 100644 index e91db2f..0000000 --- a/year.mdwn +++ /dev/null @@ -1,10 +0,0 @@ -Efterår er brunsttid på Blanksøgaard. Udvalgte avlsvæddere sørger for, at der fem måneder senere, typisk i april, kommer lam til verden. - -Det økologiske lammekød stammer fra krydsninger mellem de bedste racer: Gotlandsk Pelsfår, Texel, Suffolk og Charolais. Her i Norden har vi i årtusinder kendt og værdsat Gotlandsk Pelsfår. De har som husdyr udgjort kernen i utallige fårebesætninger. - -Nyfødte lam får modermælk de første tre, fire måneder, men allerede efter få uger begynder lammene langsomt at æde det økologiske kløvergræs. - -Efter en god, lang sommer i det fri kan lammene slagtes. De største af dem er slagteklare efter fem måneder. Blanksøgaard Lam leveres derfor som hovedregel i perioden fra oktober til påske, men vi arbejder på at fremavle nye racekombinationer, hvor brunsten indfinder sig lidt tidligere end tilfældet er i dag. - - - -- cgit v1.2.3