summaryrefslogtreecommitdiff
diff options
context:
space:
mode:
-rw-r--r--0148_atv.jpgbin0 -> 181776 bytes
-rw-r--r--152_modlysflok.jpgbin0 -> 192636 bytes
-rw-r--r--cyklus.mdwn4
-rw-r--r--koed.mdwn2
-rw-r--r--kontakt.mdwn2
-rw-r--r--stedet.mdwn3
-rw-r--r--stedet/0046_gaarden.jpgbin0 -> 122770 bytes
-rw-r--r--stedet/faar.mdwn2
-rw-r--r--vel.mdwn3
9 files changed, 10 insertions, 6 deletions
diff --git a/0148_atv.jpg b/0148_atv.jpg
new file mode 100644
index 0000000..0ec6469
--- /dev/null
+++ b/0148_atv.jpg
Binary files differ
diff --git a/152_modlysflok.jpg b/152_modlysflok.jpg
new file mode 100644
index 0000000..5932b10
--- /dev/null
+++ b/152_modlysflok.jpg
Binary files differ
diff --git a/cyklus.mdwn b/cyklus.mdwn
index 288cc05..21d6db9 100644
--- a/cyklus.mdwn
+++ b/cyklus.mdwn
@@ -5,9 +5,11 @@ Efterår er brunsttid på Blanksøgaard. Udvalgte avlsvæddere sørger for, at d
Det økologiske lammekød stammer fra krydsninger mellem de bedste racer: Gotlandsk Pelsfår, Texel, Suffolk og Charolais. Her i Norden har vi i årtusinder kendt og værdsat Gotlandsk Pelsfår. De har som husdyr udgjort kernen i utallige fårebesætninger.
+[[img 152_modlysflok.jpg link=no size=450x450]]
+
Nyfødte lam får modermælk de første tre, fire måneder, men allerede efter få uger begynder lammene langsomt at æde det økologiske kløvergræs.
Efter en god, lang sommer i det fri kan lammene slagtes. De største af dem er slagteklare efter fem måneder. Blanksøgaard Lam leveres derfor som hovedregel i perioden fra oktober til påske, men vi arbejder på at fremavle nye racekombinationer, hvor brunsten indfinder sig lidt tidligere end tilfældet er i dag.
-
+[[img 0148_atv.jpg link=no size=450x450]]
diff --git a/koed.mdwn b/koed.mdwn
index c2ebe42..6207779 100644
--- a/koed.mdwn
+++ b/koed.mdwn
@@ -9,4 +9,4 @@ Blanksøgaard Lam lægger vægt på, at den moderne forbruger ikke altid råder
Blanksøgaards lam bliver slagtet lokalt. Typisk leveres dyrene til slagtning tirsdag aften, onsdag bliver de slagtet. Så hænger de på køl en uges tid, det sikrer mørt kød. Torsdag, en god uge efter slagtningen, ligger Blanksøgaard Lam som en delikatesse i butikkerne.
I sortimentet finder du blandt andet lammekrone, culotte, wokstrimler, lammesteaks, bovsteg, lammekølle og en stribe forskellige charcuterivarer.
-[[img 197_portraet.jpg link=no size=400x400]] \ No newline at end of file
+[[img 197_portraet.jpg link=no size=300x300]] \ No newline at end of file
diff --git a/kontakt.mdwn b/kontakt.mdwn
index be41457..3de453f 100644
--- a/kontakt.mdwn
+++ b/kontakt.mdwn
@@ -2,4 +2,4 @@
[[FIXME]]: Her skal være noget tekst (søren+henrik)
-[[img 0079_altan.jpg link=no size=400x400]]
+[[img 0079_altan.jpg link=no size=450x450]]
diff --git a/stedet.mdwn b/stedet.mdwn
index 10b2f9a..3e046e6 100644
--- a/stedet.mdwn
+++ b/stedet.mdwn
@@ -1,6 +1,7 @@
[[meta title="Gården"]]
# Om Blanksøgård
+[[img 0046_gaarden.jpg link=no size=450x450]]
+
Blanksøgaards historie er lang og på mange måder repræsentativ for udviklingen i dansk landbrug. Siden 1995 har Henrik Refsgaard ejet Blanksøgaard, der ligger idyllisk i den lille vestsjællandske landsby, Mogenstrup, ti kilometer syd for Holbæk. Blanksøgaard, som vi kender den i dag, er opført i 1908.
Gården drives økologisk med korn, frø og fåreavl. Det kuperede terræn omkring gården har altid stillet krav til både mennesker og dyr, og fåreavl har ideelle betingelser i de vestsjællandske bakker.
-[[img link=no size=400x400]] \ No newline at end of file
diff --git a/stedet/0046_gaarden.jpg b/stedet/0046_gaarden.jpg
new file mode 100644
index 0000000..62095ce
--- /dev/null
+++ b/stedet/0046_gaarden.jpg
Binary files differ
diff --git a/stedet/faar.mdwn b/stedet/faar.mdwn
index e4bbb2e..368b138 100644
--- a/stedet/faar.mdwn
+++ b/stedet/faar.mdwn
@@ -1,6 +1,6 @@
# Fårene
-[[img 0191_flok.jpg link=no size=400x400]]
+[[img 0191_flok.jpg link=no size=450x450]]
Siden 1995 har der været får på Blanksøgaard. For to år siden gik Henrik Resgaard i gang med målrettet at øge produktionen af lam, og ved hjælp af en bred palet af de bedste racer er der udsigt til at 2000 lam fra Blanksøgaard bliver slagtet i løbet af næste år. Kernen i produktionen er moderdyrene, og på markerne ved Mogenstrup kommer der i løbet af næste år til at gå knap 1200 af slagsen.
Blanksøgaard Lam kommer fra velkendte racer som Gotlandsk Pelsfår, Suffolk, Texel og allersenest er også Charolais draget ind.
diff --git a/vel.mdwn b/vel.mdwn
index 947d827..b449dc0 100644
--- a/vel.mdwn
+++ b/vel.mdwn
@@ -1,9 +1,10 @@
[[meta title="Dyrevelfærd"]]
# Dyrenes ve og vel
+[[img 0037_afgraesning.jpg link=no size=450x450]]
+
Blanksøgaard Lam frådser i velfærd. De har ubegrænset adgang til økologisk kløvergræs, og Henrik Refsgaard vælger at opdrætte dyrene så naturligt som muligt.
-Når dyrene er beskæftiget med at spise, har de det godt. Velfærden opnår vi også ved at lade dyrene gå ude næsten hele året. Og man kan se på lammekødet, at dyrene æder sig mætte i blandt andet kløvergræs. Kødet bliver mørkere og smagen mere afrundet, siger Henrik Refsgaard. Han bruger får og lam som plæneklippere, så at sige.
-Har jeg marker, som helst ikke skal springe i skov, så bruger jeg dyrene aktivt i dét arbejde, og på den måde opnår jeg naturpleje i dobbelt forstand, siger han.
-[[img 0037_afgraesning.jpg link=no size=400x400]] \ No newline at end of file